Samsun Akademik Elemanlar Derneği, öğrencilere yönelik şiddeti kınadı

Samsun Akademik Elemanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Çelik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni ziyaret...

Samsun Akademik Elemanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Çelik,
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı protesto eden öğrencilere uygulanan şiddeti kınadı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Çelik, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın OMÜ’ye gelişi sırasında protesto gösterisi yapmak isteyen öğrencilerimize uygulanan şiddeti kınıyor ve protesto ediyoruz." dedi.

Protesto eden öğrencileri ailelerinin öğretim elemanlarına emanet ettiğini belirten Prof. Dr. Çelik, “Üniversitemize kayıt olduktan sonra, onlar artık bizim çocuklarımız olmuşlardır. Bu bilinç ve anlayışta oldukları için geçmişte, öğrencilerine şiddet uygulamak isteyen güvenlik görevlilerine, sıkıyönetim dönemlerinde bile, engel olmaya çalışırken şiddete maruz kalmış rektörler vardır. Türk Üniversiteleri tarihinde bu rektörler saygıyla anılmaktadırlar. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü ise ne yazık ki her konuda olduğu gibi bu konuda da iyi bir sınav verememiştir. Kendisi tarihe, öğrencilerine emrindeki özel güvenlik güçleri aracılığıyla şiddet uygulayan bir rektör olarak geçecektir. Sayın Rektör öğrencilerden ve üniversite kamuoyundan özür dileyerek derhal istifa etmelidir. Aksi halde özgürlükçü demokratik üniversiteden faşist otokratik bir üniversiteye doğru gidildiğinden ve şiddet uygulama sırasının bir gün biz öğretim elemanlarına da geleceğinden kaygı duyduğumuzu bildirmek isteriz." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Açıklamasında Bakan Kılıç’ı da hedef alan Prof. Dr. Çelik, “Bu arada olaylardan üzüntü duyduğunu bildiren ve şiddet uygulayan güvenlik görevlilerine nasihatte bulunan Sayın Bakan’dan, nasihat yerine güvenlik görevlilerinin amirleri hakkında soruşturma açılması emrini vermesini beklerdik.” görüşünü dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz