Samsun Barosu, müteahhitlik bürosunda avukata saldırıyı kınadı

Samsun Barosu, avukat Zekeriya Albayrak’ın, haciz için gittiği müteahhitlik bürosunda, bir çalışan tarafından küllük fırlatılarak...

Samsun Barosu, avukat Zekeriya Albayrak’ın, haciz için gittiği müteahhitlik bürosunda, bir çalışan tarafından küllük fırlatılarak başından yaralanması olayı ile ilgili kınama mesajı çekti.
Yazılı açıklamada bulunan Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl, şöyle dedi: “Meslektaşımız Avukat Zekeriya Albayrak, iki gün önce görevini icra ettiği sırada haciz mahallinde müessif bir saldırı yapılmıştır. Avukatlar görevlerini icra ederken asla ve asla işin tarafı değillerdir, sadece yasadan kaynaklanan kamu hizmeti niteliğindeki vekillik görevini ifa ederler. Ve avukatlara görevleri sırasında yapılan saldırılara uygulanan müeyyideler hakim ve savcılara ilişkin müeyyidelerle eşdeğerdir. Meslektaşımız, görevini ifa ederken görevi başında hiç ama hiç olmaması gereken bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır. Bu saldırıyı ve avukatlara yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyor, bu ve benzeri saldırıların, baro olarak sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu saldırının avukatlara yönelik son saldırı olmasını diliyoruz.
Olay sonrası saldırganın hemen yakalanarak gözaltına alınmış ve tutuklanmış olması üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletmektedir. Saldırganın soruşturma sonrasında açılacak dava ve yapılacak yargılama neticesinde en ağır biçimde cezalandırılacağına, fiilin cezasız kalmayacağına inancımız tamdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz