Samsun Basketbol-adana Botaş Maçının Ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol ligi’nin 4. Haftasında Samsun Basketbol ile karşılaşan Adana BOTAŞ, ilk 3 periyodu...

Türkiye Kadınlar Basketbol ligi’nin 4. Haftasında Samsun Basketbol ile karşılaşan Adana BOTAŞ, ilk 3 periyodu büyük çekişmeye sahne olan maçta ev sahibini son 3 dakikadaki etkili savunması ve kritik isabetlerle 62-67 mağlup etti. Maçın ardından her iki takım antrenörleri ve oyuncuları değerlendirmelerde bulundu.

Adana BOTAŞ’a, kendi hatalarından dolayı yenildiklerini belirten Samsun Basketbol Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, “Ribaundlara baktığımız zaman ligin en çok ribaund yapan oyuncusuna karşı maalesef bizim de sadece 2 tane uzunumuz vardı. Anna Vajda’nın sakatlığı bizi çok büyük bir şekilde etkiledi. Vajda’nın oynamaması oyunumuzu bozdu ve çok daha rotasyonla oynamak zorunda kaldık. Onun için Anda Jelaviç’i sahadan hiç çıkartamadık. Bu maçı kazanmayı çok istiyorduk ve çok da iyi hazırlanmıştık. Ama BOTAŞ’da maçın sonunda bizim yaptığımız hataları değerlendirerek maçı aldı” dedi.

Reklam
Reklam

Son periyotta basit hatalarla maçı kaybettiklerini ifade eden Samsun Basketbol oyuncusu Anda Jelavic, “Sahaya kazanmak için çıktık ama zor bir maçtı. Mücadele olarak elimizden geleni yaptı. Bütün periyotlar başa baş geçti sadece son periyotta maalesef bir iki tane basit top kaybıyla maçı kaybetmiş olduk. Gelen taraftarlara teşekkür ediyoruz. Haftaya deplasmanda karşılaşacağımız Canik Belediyespor maçına da taraftarlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Samsun’dan çok değerli bir galibiyet aldıklarını belirten Adana BOTAŞ Baş Antrenörü Osman Olcay Orak, “Samsun Basketbol’u mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum. Maçın çok zor geçeceğini biliyorduk. İlk 3 periyot berabere biterek ne kadar zor olduğunu anladık. Son periyottaki kritik zamanlardaki çok önemli müdafaamızla maçı kazandık. İlk devrede eski sporcumuz Megan Elizabeth Frazee’yi tutmakta zorlansak da ikinci devrede de 7 sayı attırdık. Samsun’da çok değerli bir galibiyet aldık” şeklinde konuştu.

Maçta iyi savunma yaptıklarını ifade eden Adana BOTAŞ oyuncusu Pelin Derya Bilgiç, “Almamız gereken bir maçtı. İyi oynadığımızı ve iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Maç berabere gitmiş olsa da oyunun hakimiyeti hep bizdeydi. İnşallah diğer maçlarda da galibiyetlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: