Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

 Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünyanın modern şehirlerindeki estetiği Samsun ile buluşturmaya yönelik sürecin başladığını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünyanın modern şehirlerindeki estetiği Samsun ile buluşturmaya yönelik sürecin başladığını söyledi. Belediyenin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yılmaz, şehirde fiziki çalışmalara yaz bitmeden start vereceklerini belirtti. Şehir girişlerinin ve merkezlerinin modern kentlerdeki güzelliğe kavuşturulması konusunda titizlikle çalışacaklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "Beş yıllık dönemde estetikle ilgili hayata geçireceğimiz projelere ilişkin pilot alanları belirledik. Buralar Çarşamba Havalimanı Evleri Kavşağı, Çakallı Köprüsü-Eğitim Fakültesi, Bulvar AVM-Kilise Kavşağı arası ile Çiftlik Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı olacak. Avrupa şehirlerindeki düzen, intizam ve temizliğe ülkemizde de yeni yeni önem veriliyor. Bunun önündeki en büyük engel ise eski alışkanlıklardır. Estetikle ilgili ilk pilot bölgemiz havalimanı ile şehir girişi arasındaki güzergahtır. Bu güzergah boyunca etrafımıza baktığımızda ülke gerçeği ve davranış biçimleriyle ilgili hatırlatmayı yapabilecek bütün potansiyel çirkinlikleri gördük. Bunları gidermek için de estetik komisyonu kurduk. Bu heyetin içinde üniversite, mimarlar odası, belediyeler, sivil toplum kuruluşları var. Bu heyet gördükleri çirkinlikleri tespit edip bize söylüyorlar. Bunların ortalamasından da estetik kurul kararı çıkarıyoruz. Estetik kurul kararına göre de bu cepheleri ele alacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: