Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugünlerde de kentteki binalara estetik görünüm kazandırma konusuyla meşgulüz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugünlerde de kentteki binalara estetik görünüm kazandırma konusuyla meşgulüz" dedi. Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehrin çirkin görüntüye sahip yerlerine estetik kazandırmayı planladıklarını söyledi. Estetik konusunda ilk çalışmayı şehrin trafik açısından en yoğun olduğu Atatürk Bulvarı'nda başlatmayı düşündüklerini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: "Atatürk Bulvarı, şehrimizin en hareketli koridoru. Buradaki yüksek binalar, estetik açıdan içler acısı durumda. Hiçbirinin kimliği yok. Dış cepheleri çok çirkin görüntüye sahip. Salkım saçak kablolar, borular, çanak antenler ve tabelalar da bu çirkinliği artıyor. Kentin vitrini olabilecek Atatürk Bulvarı, çevresindeki binaların bakımsız ve estetikten uzak olmaları sebebiyle bu kadar kötü kullanılıyor. Estetik ve silüet konusunu dert ediniyoruz. Bugünlerde de kentteki binalara estetik görünüm kazandırma konusuyla meşgulüz. Bu sorunu da muhakkak halletmeliyiz. Bu binaların dış cephelerini iyileştirip estetik bir görünüm kazandıracağız. Atatürk Bulvarı'ndan sonra da estetikle ilgili çalışmaları caddelerde ve sokaklarda da hayata geçirmek istiyoruz." Çiftlik Caddesi'ndeki Cadde AVM Projesi'nin estetik konusunda güzel bir örnek teşkil edeceğini düşündüğüne işaret eden Yılmaz, "Estetik kurul kararları doğrultusunda hareket edip Samsun'daki binaları kaplayacağız. Tabela çirkinliğine de son vererek belli bir program dahilinde bunları standart hale getireceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: