Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'ndan "10 Kasım" Anma Konseri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, "10 Kasım" anma konseri düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, "10 Kasım" anma konseri düzenleyecek.

Koro Müdürü Sinem Özongan, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74. yılında O'nu saygıyla andıklarını söyledi.

Atatürk'ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü anımsatan Özongan, "Daha birçok sözüyle bize hep ışık tutmuş bir önderin sanatçıları olarak, O'na olan borcumuzu sergileyebilmek adına her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özenle hazırlandık ve bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ücretsiz olan bu konserimize Klasik Türk Müziği'ne gönül vermiş tüm Samsun halkı davetlimizdir" dedi.

Reklam
Reklam

Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da şef Arzu Kopuz Çelik'in yönetiminde saat 20.00'de verilecek konserde Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği bestelerin ve Cumhuriyet dönemi bestekarlarının eserlerinin seslendirileceği belirtildi.

Muhabir: Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: