Samsun Devlet Opera Ve Balesi’nden Dünya Prömiyeri

Samsun Devlet Opera ve Balesi yeni çocuk oyununun dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. Aliş ile Maviş adlı...

Samsun Devlet Opera ve Balesi yeni çocuk oyununun dünya prömiyerini gerçekleştiriyor. Aliş ile Maviş adlı müzikli çocuk oyunu, küçük sanatseverlerle ilk kez buluşacak.

İlköğretimde okuyan küçük seyircilerin yarıyıl tatilini yepyeni ve keyifli bir çocuk müzikali izleyerek geçirmeleri için prömiyeri 9 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Her canlının kendi doğal ortamında yaşamasının önemini vurgulayan Aliş ile Maviş isimli oyun, çevre kirliliğine de dikkat çekecek.

Müzikleri Arda Özmen’e librettosu Ali Yoleri’ye ait olan oyun, sahipleri Babişko’nun evinde kafes içinde yaşayan iki muhabbet kuşu olan Aliş ve Maviş’in öykülerini konu alıyor. Hayatlarında hiç orman görmeyen Aliş ve Maviş’in ormana uçmaya karar vermeleri ve yeni arkadaşları ile yaşadıkları maceraları anlatan müzikli çocuk oyununu Zeynep Çelen Tamer sahneye koyuyor. Doğa ve hayvan sevgisini muhabbet kuşları, saka, ispinoz, bülbül gibi rengârenk kahramanlar üzerinden anlatan Aliş ile Maviş, ilk kez Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenerek dünya prömiyerini de Samsun’da gerçekleştirmiş olacak.

Reklam
Reklam

Dekor tasarımı Filiz Dinç’e, kostüm tasarımı Aydan Çınar’a ait olan oyunun koreografisini Zeynep Bengier yaptı. Aliş ile Maviş’in ışık tasarımı Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Oyun 18 Şubat’a kadar sahnelenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: