Samsun Diş Hekimleri Odası Yapılan Düzenlemelere Tepkili

Son yıllarda yapılan hizmet alım sürecinde kendilerine yer verilmediğini iddia eden Samsun Diş Hekimleri Odası...

Son yıllarda yapılan hizmet alım sürecinde kendilerine yer verilmediğini iddia eden Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, “Düzenlemelerde özel muayenesi olan diş hekimleri de yer almalı.” dedi.

Samsun Diş Hekimleri Birliği Odası Başkanı İlker, ağız ve diş sağlığının genel sağlık sisteminin bir parçası olduğunu belirtti. “Bu yeterince anlaşılmadı, bu sebeple son yıllarda yapılan düzenlemelerde muayenesi olan diş hekimlerine yer verilmedi." diyen İlker, sözlerine şöyle devam etti: "Kamunun özelden hizmet satın alması sağlık hizmetlerine erişim açısından yararlı olacaktır. Ancak hizmet alınmasında bütün kural ve koşullarını Sosyal Güvenlik Kurumu(SKG) tarafından tek yanlı olarak belirlenmesi diş hekimlerini mekanik bir uygulamaya dönüştürebilecektir. Bunun mesleğimiz için önemli bir tehlike olduğuna dikkat çekmek isteriz. Bu sözleşmeler tek tek diş hekimleri ile yapılmalı, Türk Diş Hekimleri Odası asıl taraf olmalıdır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: