Samsun Emlakçılar Odası’ndan ‘tek Gün Ev Kiralama’ Tepkisi

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, kent merkezinde bazı kişilerin tek günlüğüne ev kiralama işlerini...

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, kent merkezinde bazı kişilerin tek günlüğüne ev kiralama işlerini gerçekleştirdiği duyumunu aldığını belirterek, "Bu durumun oda üyesi emlakçılarımızla bir alakası yoktur." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, kent merkezinde bazı kişilerin tek günlüğüne ev kiralama olaylarını gerçekleştirdiği duyumunu aldığını açıkladı. Yaşananlara tepki gösteren Oral, “Samsun’da faaliyet gösteren ve oda üyesi olan emlakçılarla yaşananların ilgisi yoktur. Bir ev pansiyon olarak kullanılabilir, ancak bu evi geçici olarak kullananların İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirimde bulunması gerekiyor. Tek günlüğüne ev kiralama işini yapanlar, kendilerini gayrimenkul danışmanı olarak tanıtıyor ve vatandaşı kandırmaya çalışıyor. Bu durum emlakçılarımızı karalamaya yönelik gerçekleştirilen bir girişimdir. Vatandaşlara uyarım, bu kişilere itibar etmesinler. Emlak işlerini yetkili oda üyelerimiz aracılığıyla gerçekleştirsinler.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Emlak Müşavirliği Kanun Tasarısı’nın bir an önce yasalaşmasını beklediklerini söyleyen Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral “Emlakçılar Odası’nın yetkisiz ve kayıtsız emlakçılık yapan kişilere karşı şu anda bir yaptırım gücü yok. Emlak Müşavirliği Kanun Tasarısı yasalaşırsa emlak odalarının yaptırım gücü daha fazla olacaktır." diye konuştu.

MESLEK MENSUPLARINA UYARI

Açıklamasında oda üyesi esnafları uyaran Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral şunları söyledi: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı meslek odalarına gönderdiği genelgede, aktif oda üyesi meslek mensuplarının kendilerine bildirilmesini talep etti. Genel kapsamında vergi mükellefiyetini bitirmiş sicil kaydı bulunan oda üyelerinin, kaydı iptal edilecektir. Aktif olmayıp da sicil kaydı ve oda üyeliği bulunan meslek mensuplarına geçmiş dönemlere ait oda aidatlarının ödenmesi konusunda tebligat gelebilir. Bu konunun meslek mensuplarının bilgisine sunuyorum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: