Samsun, Engelliler Parkı İle Avrupa'nın 1 Adım Önünde

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan ‘Engelliler Parkı’ projesinin Avrupa’da bir örneğinin olmadığını ve Samsun olarak da bu proje ile Avrupa’nın 1 adım önünde olduklarını söyledi.

Engelli insanlara yönelik 1999 yılından beri belediye olarak çalışmalarının sürdüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “İlimizde özellikle nüfusun yüzde 12’sini kapsayan engellilere yönelik bir eksikliği hissettik. Avrupa'da bir örneği var mı bilmiyorum ama bir takım erişebilirlik sorunu yaşayan insanımızın gelip bizim sahip olduğumuz her türlü imkandan hiçbir kısıtlamada görmeden bu imkandan faydalanması için bu parkı planladık. 34 yataklı engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyelerle gelip konaklayabileceği mekanlar, rehabilitasyon merkezleri, yüzme havuzu ve deniz mevcut. Engelli engelsiz bütün herkesin eşit şekilde yararlanacağı bir mekan olarak burası tasarlandı. Ayrıca bu projemiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye ikincisi olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ödüllendirildi” dedi.

Reklam
Reklam

Engelliler Parkı'nın 6 milyon TL’ye mal olduğunu ifade eden Çamaş, “Türkiye’nin özelde Samsun’un ‘uluslararası anlamda tanıtımı nasıl katkı koyabiliriz ve bu proje ile yerel yönetimlere örnek olabilir miyiz? Samsun’da engelli turizmine yönelik bir pencere açabilir miyiz?’ diye bu projeyi gerçekleştirdik. Ümit ediyorum ki çok büyük destek görecektir. Önümüzdeki günlerde bitmiş haliyle misafirlerimizi kabul etmeye başlayacağız. Bu projemiz 6 milyon TL’ye mal oldu. Benim araştırdığım kadarıyla bu projemiz Türkiye’de, Orta Doğu’da ve Avrupa’da yok. Samsun olarak Avrupa’nın 1 adım önündeyiz. Bir ilki gerçekleştirmenin, denizin içersinde 12 bin metrekare alan içersinde bu projeyi oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz