Samsun Hafta Sonu Yağışlı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) hafta sonu Samsun’da havanın gök...

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) hafta sonu Samsun’da havanın gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini duyurdu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü BTUM’dan yapılan yazılı açıklamada, Samsun ve çevresinin Balkanlar üzerinden alçak basınç sistemi ile yurdum doğusundaki yüksek basınç sisteminin etkisi altına bulunduğu bildirildi. Pazar günü bölge genelinin Balkanlar üzerindeki alçak basınç sisteminin etkisi altına gereceği belirtilen açıklamada, “Sistemin Balkanlar ve Karadeniz arasında bulunan alanda kısıtlı hareketi sonucu bölgemiz hafta boyunca yağışlı sistemin etkisi altında kalacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklıklarının rüzgarların kuzeye dönmesi ve sistemin atmosferin üst tabakalarında bulunan serin havasının bölgemize yaklaşması sebebi ile hafta sonu azalarak mevsim normallerine gerileyeceği ve hafta boyunca da bu değerlerde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarların hafta sonunda genellikle kuzey yönlerden orta kuvvette, yağış geçişleri sırasında ise zaman zaman kuvvetli 30 - 50 km/s esmesi bekleniyor” denildi.

Reklam
Reklam

Hafta sonu Samsun’da yağış beklediğini bildiren BTUM, “Cumartesi günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kastamonu, Sinop ve Samsun’un kıyı kesimleri, öğle saatlerinde ise Kastamonu’nun doğusu, Sinop, Amasya, Tokat ve Samsun’un güneyi kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Pazar günü hava parçalı, zamanla çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların Kastamonu çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Pazartesi günü ise hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: