Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün AB Projeleri Kabul Edildi

AB Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Regio Bölgesel Ortaklığı kapsamında 21 Şubat'ta Ulusal Ajans’a, Samsun...

AB Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Regio Bölgesel Ortaklığı kapsamında 21 Şubat'ta Ulusal Ajans’a, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından yapılan başvurulardan ikisi kabul edildi. Fransa’nın Bordeaux ve İspanya’nın Valencia şehirleri ile birlikte hazırlanan projeler, heyetlerin karşılıklı ziyaretleri, yerelde ve uluslararası alanda yapılacak faaliyetleriyle gerçekleşecek.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İspanya’nın Valencia şehri Montserrat Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek proje, okul devamsızlığını önlemeyi amaçlıyor. Proje, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlkadım Rehberlik Araştırma Merkezi, Kılavuzlu Şehit Niyazi Kaya İlköğretim Okulu, Belediye İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi katkısı ile uygulamaya konacak.

Reklam
Reklam

Diğer proje Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fransa’nın Bordeux Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülecek olan ‘Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Eğitimi Alanında Bilgi ve Beceri Değişimi’ konusunu içeriyor. Proje Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Terme Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu ve Bafra Doğanca İlköğretim Okulu desteği ile yapılacak.

Kabul edilen projelerle ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, “Ülke genelinde kabul edilen 28 Comenius Regio projesinin ikisinin ilimize ait olması bizi sevindirmiştir. Daha önce de aynı başlık kapsamında Litvanya ile yürüttüğümüz ‘Güvenli Okul’ projemiz bulunmaktadır. Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı ilgilendiren okul devamsızlığının önlenmesi ve sürdürülebilir kalkınma konularını içeren projelerimizin eğitime önemli katkılar yapacağı kanaatindeyim. Ayrıca proje çalışmalarından dolayı Ar-Ge birimimize teşekkür ederim.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: