Samsun İl Özel İdaresi 110 Yıllık Çeşmeyi Restore Ediyor

Samsun İl Özel İdaresi, Yukarı Aksu köyünde bulunan 110 yıllık tarihi çeşmeyi restore ettiriyor. Devam...

Samsun İl Özel İdaresi, Yukarı Aksu köyünde bulunan 110 yıllık tarihi çeşmeyi restore ettiriyor. Devam eden çalışmaların kısa süre sonra tamamlanacağı belirtildi.

Tarihi yaşatmak ve var olan tarihi eserlere sahip çıkmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, merkez Atakum Yukarı Aksu köyünde bulunan, üzerindeki süslemelerle dikkat çeken ve yapım tarihi 1903'lü yıllara dayanan çeşmenin restorasyon çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor.

Samsun İl Özel İdaresi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na dayanarak bünyesinde kurduğu Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu'nca (KUDEB) yürüttüğü restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.
Mülkiyeti Samsun İl Özel İdaresine ait, ihale bedeli 109.075,29 TL olan Yukarı Aksu köyündeki çeşmenin çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini kaydeden Samsun İl Özel İdaresi yetkilileri, çalışmaların 4 ay içerisinde tamamlamış olacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: