Samsun-Krasnador Uçak Seferleri Iptal Edildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun ile Rusya'nın Krasnador eyaleti arasındaki direkt uçak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun ile Rusya'nın Krasnador eyaleti arasındaki direkt uçak seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Murzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve TSO'nun, Samsun-Krasnador arasında düzenli seferlerin oluşturulması için TGJ Grup ile anlaşma imzaladıklarını hatırlattı.

Başlatılan Samsun-Krasnador uçak seferlerinde sorunlar yaşandığını ifade eden Murzioğlu, 9 Kasım tarihinde Samsun'dan Krasnador'a, Samsun'dan aldığı yolcularla havalanan Kuban Havayolları'na ait uçağın geri dönüş yapmayarak yolculara mağduriyet yaşattığını ifade ederek, "Yolcular başka bir uçak firması ile geri dönmek zorunda kaldılar. Bunun üzerine Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve odamız karşı tarafla anlaşmayı fesih etmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

"Samsun-Krasnador arasında düzenli seferlerin oluşturulması hususunda anlaşma imzaladığımız TGJ Grup bizim verdiğimiz önem ve hassasiyetle konuya yaklaşmayarak gerekli altyapı oluşturmakta başarılı olamadı. Firmanın bu gayri ciddi tavırları Samsun kamuoyunda projeye olan güveni sarstı" ifadelerini kullanan Murzioğlu, gelinen noktada yeni arayışların içine girildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Odamız hava şartlarının da uygun olmayışı ve söz konusu hava yolu şirketinin verdiği taahhütleri yerine getirmeyişini göz önüne alarak yeni arayışlar içine girmiş bulunmaktadır. Turizm sezonunun canlanacağı 2013 İlkbaharında yeniden uçuşlara başlanması için çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmalara neden olan ve süreci olumsuz etkileyen bu durum, yapılan sağlıklı alt yapı çalışmalarıyla çok daha sağlıklı ve verimli bir şekilde başlayacaktır."

Muhabir: Anıl Kuru

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: