Samsun Kültür Ve Sanat Çalıştayı Düzenlendi

Samsun Kültür ve Sanat Platformu ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile organize edilen, Samsun...

Samsun Kültür ve Sanat Platformu ve OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile organize edilen, Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı, düzenlendi. Çalıştayda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun’un her bakımdan sanat şehri olduğunu belirterek, müzik, resim ve tiyatronun bir araya gelmesi ve üretilmesiyle kentin sesini çok daha fazla duyuracağını kaydetti.

İlkadım Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde gerçekleşen Samsun Kültür ve Sanat Çalıştayı’na Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Mehmet Ali Karatekeli, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, dekanlar, öğretim üyeleri çok sayıda öğrenci katıldı.

Reklam
Reklam

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından müzik dinletisiyle başlayan çalıştayda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, insan eliyle yapılmış ve üretilmiş her şey kültür, herkesin yapamadığı ama herkesin beğendiği, hayranlık duyduğu ürünlere de sanat dendiğini kaydetti.

Sanatla uğraşanların, kendilerinin genel topluluktan farklı, seçilmiş gibi bazı hususiyetleri olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Akan, “Dünya’da en zengin yemek kültürü Türkiye’dedir. Kürtlerin, Arapların, Gürcülerin Çerkezlerin, Türkmenlerin, Kazakların, Tatarların ve adını sayamadığımız birçok kültürün yemekleri de Türk yemek kültürünün içine girmiştir. Böyle zengin bir kültüre sahibiz. Ben bu tür yemeklerin hepsini yemekte ve hepsini de kendi kültürüm olarak saymaktayım. Aynı şekilde türkülerimiz de böyledir. Türkiye’ye de böyle bakmak gerekir. Sanat kültürü dediğimizde de, bir tahammülü ön plana getirmeli, birbirimizin ürettiğine saygı duymalıyız. Samsun’da çok güzel bir platform kuruldu. Bu platform da bunu amaçlamaktadır.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun Kültür ve Sanat Platformu adına konuşan Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, birlikte hareket edilmesi gerektiğin belirterek, “Samsun’un çok ileriye gittiğine, çok iyi işler başarabileceğine, kültür ve sanat faaliyetlerinin de ilerde çok üst düzeyde olacağına inanıyorum. Samsun’da gözle görülür değişiklikler var. Her gün yeni bir otel, yeni bir işletme, yeni bir müessese açılıyor. Sosyal hayatını geliştiren gelişmeler meydana geliyor. Biz de Samsun Kültür ve Sanat platformu olarak bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: