Samsun Kuzey'e açılan kapı

Yılmaz, "Samsun, Karadeniz'in en büyük şehri" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un Karadeniz'in en büyük şehri olduğunu açıklayarak, "Samsun, geçmişten geleceğe Anadolu'nun kuzey'e açılan kapısıdır" dedi.

Yılmaz, Samsun'un yakın gelecekte Karadeniz kıyısı ve çanağında ki ülkelerin buluşma merkezi haline geleceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun, gelişmiş ulaşım alt yapısı, 10 milyon ton yükleme, boşaltma kapasiteli üç limanı, serbest bölgesi, lojistik köyü, beş adet organize sanayi bölgesi ve geçmişten bugüne gelen ticaret geleneği ile bölgenin dünyaya açılan kapısıdır. Bu önemli avantajlarıyla Samsun, ülkemizin stratejik önemini arttıran illerin başında gelmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Samsun'un Devlet Planlama Teşkilatı ile işbirliği yaparak 'İl Gelişim Strateji Planını' uygulamaya başladığına da işaret eden Yılmaz, kalkınma hamlesinde öncü bir kent olmak için yoğun gayretle çalıştıklarını vurguladı.

Samsunda uluslararası spor karşılaşmalarının yapılabileceği 7 bin 500 kişilik spor salonunun yanı sıra toplam 16 bin metrekarelik alana fuar ve sergi salonları ile birlikte 4 bin metrekarelik kongre merkezi inşaatının da yapıldığını belirten Yılmaz, "Vizyonumuz, Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki ülkeler, Avrupa Birliği ve Türk Cumhuriyetleri ile olan ilişkilerinde önemli bir rol oynayan üretim, ticaret ve hizmet merkezi şeklindedir. İl gelişme planı doğrultusunda temel gelişme ve kalkınma alanlarımız, tarım ve tarıma dayalı sanayi, uzman işgücü istiham eden sanayi ve uluslararası ticaret ve ihtisaslaşmış hizmetler olarak belirlenmiştir. Samsun geçmişten aldığı enerji ve birikimleriyle bugün en doğru en reel reğerlerle anlayıp kavramakta ve sahip olduklarına yeni imkanlar da ekleyerek yakın ve uzun geleceği bu birikmelere göre kurgulamaktadır. Ulu önderin milli mücadeleyi başlattığı ve kurtuluşun ilkadımlarını attığı şehir olma gurur ve sorumluluğuyla ülkemizin kalkınma hamlelerinde öncü bir kent olma görev ve heyecanını yaşamakta ve bu yolda yoğun bir gayretle çalışmaktayız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz