Samsun Merkezli Terör Örgütü Operasyonu

Terör örgütü DHKP/C'nin alt birimi olduğu öne sürülen Devrimci Memur Hareketine yönelik operasyonda, Amasya ve Çorum'da 2 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü DHKP/C'nin alt birimi olduğu öne sürülen Devrimci Memur Hareketine yönelik operasyonda, Amasya ve Çorum'da 2 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli Samsun Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında, DHKP/C'nin alt birimi olduğu öne sürülen Devrimci Memur Hareketine yönelik Amasya ve Çorum'da operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Amasya'da üniversitede çalıştığı öğrenilen Turgay Ş. ile Çorum'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Halil T. gözaltına alınarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Yetkililer, operasyon kapsamında Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Giresun, Ordu ve Sinop'un da aralarında bulunduğu illerde yaklaşık 30 kişinin ifadesine başvurulacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: