Samsun Olimpik Yüzme Havuzu’nun Temeli Atıldı

Samsun’un Atakum ilçesinde yapılacak olan Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç...

Samsun’un Atakum ilçesinde yapılacak olan Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç attı.

Atakum ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu’nun önünde 16 bin metrekare alana yapılacak olan Samsun Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanı sıra, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, belediye başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Temel atma töreni öncesi AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir ve Çağatay Kılıç ile Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un konuşmasından sonra kürsüye çıkan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bu temel atmamız biraz geç oldu, güç oldu ama imkansız olmadı. Samsunlu gençlerimizin ve yavrularımızın ihtiyacı olan bu tesisi kazandırıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. 1 milyon 250 bin nüfuslu Samsun’da milli yüzücü sayısı 9’dur. Demek ki yüzme denizde, Yeşilırmak’ta, Kızılırmak’ta öğrenilmiyor. Yüzme havuzunda öğreniliyor. 32 yüzme antrenörümüz var, 9 da milli yüzücümüz var. Demek ki Samsun’un bir havuza ihtiyacı var” dedi.

Konuşmaların ardından butona, Bakan Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Çağatay Kılıç, Tülay Bakır, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır bastı.

18 Mart 2013 tarihinde ihalesi, 22 Mayıs 2013 tarihinde de sözleşmesi yapılan Samsun Olimpik Yüzme Havuzu’nun yaklaşık 600 günde tamamlanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: