Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrencileri, AİBÜ'yü Ziyaret Etti

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencileri ve öğretim üyeleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencileri ve öğretim üyeleri, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarım Programı öğrencilerini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında öğrencilere bölümleri hakkında bilgi veren Bitkisel ve Hayvansal Üretim Programı Bölüm Başkanı ve Bahçe Tarım Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Zenginbal, Bolu'da açılan ilk zirai program olduklarını, bahçe tarım programının 3 yıla yakın süredir faaliyette olduğunu ve her geçen gün büyüdüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Zenginbal, sinerji oluşturması bakımından Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı'nın açıldığını ve gelecek yıl öğrenci alınmaya başlanacağını ifade etti.

Ziyaretle ilgili düşüncelerini dile getiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve kafile başkanı Prof. Dr. Ahmet Baklaya ise Türkiye'de eğitim veren kurumların büyük bir aile olduğunu ve zirai ailelerin birlik ve beraberlik içinde, ahenkli çalışmaları gerektiğini belirtti.

Baklaya, "Bu kapsamda Abant İzzet Baysal Üniversitesinin Bahçe Tarım Programı'nı ziyaret etmemek olmazdı. Ziraat Fakültemizde mevcut olan uygulama alanlarının bir kısmını buraya uyarlamış ve üretim yapmaya başlamış, bu beni son derece memnun etti. Pratikte öğrenci yetiştirmek eğitimin en olumlu yanıdır. Hele uygulamalı bir bilim dalında eğitim veriyorsak muhakkak teknik uygulama olmalıdır" dedi.

Muhabir: Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: