Samsun Tanıtım Günleri

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 15-22 Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Özel İdaresi Sergi Salonu’nda “Samsun...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 15-22 Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Özel İdaresi Sergi Salonu’nda “Samsun Tanıtım Günleri” kapsamında 17 ilçenin yöresel kıyafetleri, yemekleri, kültürleri tanıtım sergisini gezdi.

Her ilçenin standını gezen Vali Aksoy, sergilenen tanıtımlar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. İlçeleri hakkında bilgiler veren yetkililer daha sonra Vali Aksoy’a hediyeler takdim ettiler.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ilçeleri tanıtmak amaçlı birer stant açtıklarını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “İlçelerimize birer stant ayırarak onlara kendilerini tanıtmaya fırsat oluşturduk. Samsunlu olarak Samsun’u yeterince tanımadığımızı ve ilçelerimizdeki değerleri yeterince bilmediğimizi görüyoruz. Bu bakımdan öncelikli olarak Samsun’da ilçelerimizin daha iyi tanıtılması adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Birçok ilçemizde çok önemli doğal ve kültürel değerlerimiz var, el sanatları ürünlerimiz var. Bunlarından yeterince bilinmediği ve tanıtılmadığı konusunda fikir birliği içersinde olduğumuz için bu konuda ilçelerimizi bütün yönleriyle tanıtacak bu etkinliği burada gerçekleştirdik. Ben bütün Samsunluların buraya gelerek ilçelerimizi yakından tanımalarını kendilerine tavsiye ediyorum. Samsun’un bu özelliklerini ortaya çıkarmak adına burada gerçekleştirdiğimiz etkinliği önemsiyoruz. Geçtiğimiz hafta içersinde Türkiye’de kültür ve doğa turizmi yapan seyahat acente temsilcilerini Samsun’a davet ettik. 3 gün süren program gerçekleştirildi. Hedefimiz yurt içinden ve yurt dışından bölgemize daha fazla turist gelebilmesini sağlayabilmek” dedi.

Reklam
Reklam

İlçelerin tanıtım standı gezisinin ardından Vali Aksoy, standı gezmeye gelen İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri ile fotoğraf çektirdi.

Öte yandan İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi’nden ilçelerin tanıtım stantlarını görmeye gelen öğrencilerden Termeli olan 17 yaşındaki Yunus Çeven ve Yasemin Can, Vali Hüseyin Aksoy’un Terme ilçesinin standına geldiğinde öğrenciler, stantta ilçelerini tanıtacak görevlilerin olmadıklarını fark edince ilçenin tanıtımını kendileri yaptı. Terme standının boş kalmaması için tanıtımı kendilerinin yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen öğrenciler, Vali Aksoy’a ilçeleri hakkında bilgi verdiler. Daha sonra stant görevlilerin yerlerine gelmesiyle öğrenciler standı yetkililere teslim ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: