Samsun Tanıtım Turizm Derneği, Şehri Türkiye’ye Anlatacak

‘Samsun turizmine ve tanıtımına yeni soluk’ sloganıyla kurulan Samsun Tanıtım Turizm Derneği (STATU), kentin kültürel,...

‘Samsun turizmine ve tanıtımına yeni soluk’ sloganıyla kurulan Samsun Tanıtım Turizm Derneği (STATU), kentin kültürel, tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini, benzerlerinden farklılıklarını Türkiye’ye anlatacak. Derneğin tanıtım toplantısında projelerini anlatan STATU Başkanı Oğuzhan Serinkaya, turizm sektörünün tüm unsurlarıyla birlikte şehrin tanıtımına turizmine önemli katkılar vermek istediklerini söyledi.

Samsun Tanıtım Turizm Derneği tanıtım toplantısı North Point Otel’de yapıldı. Toplantıya Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı ve Avusturya Fahri Konsolosu Okan Gümüş, iş adamları, dernek üyeleri ve gazeteler katıldı. Toplantıda dernek hakkında bilgi veren STATU Başkanı Oğuzhan Serinkaya, derneğin Samsun’un turizm değerlerini farklı bakış açısıyla ortaya koymak, güncel tanıtım stratejileri ile kenti Karadeniz ve yakın coğrafya için farklılaşan illerden biri olması amacıyla kurulduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Şehrin çok önemli turizm ve tanıtım potansiyeli bulunduğunu ifade eden Oğuzhan Serinkaya, kamu ve özel sektör yatırımları ile turizm alt yapısının gün geçtikçe güçlendiğinin altını çizdi. Konaklama probleminin büyük ölçüde çözüldüğünü hatırlatan Serinkaya, “En önemli yakın tarih mirasımız Atatürk’ün şehrimize ilk adımını ulusal ve uluslararası tüm tanıtım platformlarında farklı yönleri ile tanıtmak istiyoruz. Kültürel, tarihi, turistik, doğal güzellik ve değerlerimizi, benzerlerinden farklılıklarını, tüm Türkiye’ye anlatmak istiyoruz. Uluslararası tanıtımda Rusya ve Ukrayna’nın kentimiz için öneminin bilinci ile sağlık ve eğlence turizmi olanaklarımızı tanıtabilmek için hazırlıklar yapmaktayız.” açıklamasını yaptı.

Tarihi, çevresi, doğal güzellikleri ve yatırımlarıyla Samsun’un Karadeniz coğrafyasının cazibe merkezi olmaya aday bir şehir olduğunu hatırlatan STATU Başkanı Serinkaya, “Derneğimiz bu hedefe ulaşmada Samsun’u kucaklayıp, her bir Samsunluya bu hedefi benimsetmek için çalışmalara ilk günkü heyecan ve azmiyle devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: