Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, TOBB tarafından belirlenen faaliyet kodlarının üyelere tebliğ edilmesi işlemlerine başlanıldığını belirtti. Karabük, üyelerin kendilerine tebliğ edilen faaliyet kodlarıyla ilgili itirazları ise TOBB ve Samsun TSO web sitesinde yer alan itiraz formlarına yapılabileceklerini ifade etti.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Genel Sekreteri Süleyman Karabük, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik gereği üyelerin faaliyet kodlarının ve buna bağlı meslek guruplarının belirlenmesi, ayrıca faaliyet kodlarına yapılacak itirazlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Üyelerin faaliyet kodları ve buna bağlı olarak meslek gruplarının belirleme görevinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne verildiğini hatırlatan Süleyman Karabük, “NACE kodu belirleme işlemleri her firmanın kendi mali müşaviri tarafından mükellef bilgi formları doldurulmak suretiyle beyan edilerek TOBB’a gönderilmiştir. Odamızın bu tespitlerde bir dahli olmamıştır.” dedi.
TOBB tarafından belirlenen faaliyet kodlarının üyelere tebliğ edilmesi işlemlerine başlanıldığını ifade eden Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, “Üyelerimizin kendilerine tebliğ edilen faaliyet kodlarına itirazlar Odamızın www.samsuntso.org.tr ve Birliğimizin http://www.tobb.org.tr/faaliyet web adresinden temin edilerek doldurulacak, “Faaliyet Kodu İtiraz Başvuru Formu” ile yapılacaktır. Bu form doldurulmadan veya bu formdaki bilgileri içermeyen itirazlar kabul edilmeyecektir. İtirazın, faaliyet kodunun üyeye tebliğinden itibaren 10 günlük süre içinde TOBB’un evrak kaydına girmesi zorunludur. Bu süreyi aştıktan sonra posta ile veya şahsen TOBB’a ulaştırılan itirazlar kabul edilmeyecektir.” diye konuştu.
Faks veya e-posta yoluyla yapılacak itirazların işlemlere konulmayacağını kaydeden Karabük, “İadeli taahhütlü posta ile yapılan itirazlarda, itiraz süresinin hesabında postaya verilme tarihi esas alınacaktır. İtirazlarda, web sitesinde yer alan formun ekine, itiraz başvuru formunu imzalayan firma yetkilisine veya yetkililerine ait imza sirkülerinin aslı yada noter onaylı sureti, itiraz süresi içinde Gelir İdare Başkanlığı’na düzeltme beyannamesi verilerek faaliyet kodunun değiştirilmesi halinde, bu değişikliği tevsik eden belge eklenecektir. Bu ekleri havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir. Oda üyelerimizin itiraz başvuru formunda SMMM/YMM imza, kaşe ve mührünün yer alması zorunludur. Bunu havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir. Ayrıca, yapılacak itirazlar hakkındaki soruları cevaplamak üzere 444 62 23 numarasından ulaşılacak bir çağrı merkezi de bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz