Samsun Ulusal Fotoğraf Yarışması Başladı

Samsun Valiliği tarafından ikincisi düzenlenen “Samsun Ulusal Fotoğraf Yarışması” başladı.Vali Hüseyin Aksoy, Valilik Toplantı Salonu’nda...

Samsun Valiliği tarafından ikincisi düzenlenen “Samsun Ulusal Fotoğraf Yarışması” başladı.

Vali Hüseyin Aksoy, Valilik Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, “Samsun Ulusal Fotoğraf Yarışması” hakkında açıklamalarda bulundu. Önceki dönemde başlatılan ‘Samsun’da 4 Mevsim Fotoğraf Yarışması’ndan güzel sonuçlar aldıklarını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun’un birçok önemli değerini, güzelliğini bu fotoğraf yarışması ile yeniden keşfetme imkanı bulduk. Bu süreç içersinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 200 fotoğraf sanatçısı bu yarışmamıza katılarak 863 adet fotoğraf sundular. Bu fotoğraflar jürimiz tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında 91 fotoğraf ödül almaya hak kazandı. Bu noktada katılan bütün fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyorum. Çünkü Samsun’un bu önemli değerlerinin ortaya çıkmasında katkı sağladıklar” dedi.

Reklam
Reklam

Samsun’da 2 konu başlığı altında yeni bir fotoğraf yarışması düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Vali Aksoy, “Bunların konu başlıkları birincisi Samsun’un doğası, ikincisi ise Samsun’da yerel ve kültürel yaşamdır. Bu iki konu başlığı altında fotoğraf yarışmasını Samsun kamuoyuna duyuruyoruz. 29 Kasım tarihine kadar başvuru alacağız. 3 - 4 Aralık tarihleri içersinde de jürimiz bunları değerlendirecek ve 5 Aralık tarihi itibariyle de bunu Samsun’a açıklayacağız. Birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, mansiyonlara 500 TL ve sergilemede de 100 TL ödüllerimiz olacak. Bu fotoğraf yarışmasını düzenlememizdeki temel amaç yine Samsun’un gerek doğal güzelliklerini, gerekse yerel ve kültürel yaşamımızın zenginliklerini ortaya çıkarmak ve bunları tüm Türkiye ve dünya ile paylaşmaktır” diye konuştu.

Samsun’un önemli değerlere ve potansiyellere sahip olduğunun altını çizen Vali Aksoy, “Bunları yeniden bu fotoğraf karesi ile keşfedip Samsun’un tanıtımında, Samsun’un değerlerinin tüm dünya ile paylaşılmasında çok önemli bir katkı bizlere sağlamış olacak. Samsun turizmde henüz hak ettiği payı almış değil. Bunun sağlanabilmesi adına tanıtım büyük önem taşıyor. Tanıtım içinde bu tür değerlerimizi yeniden ortaya çıkarmak, onları fotoğraf karesiyle sunmak büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: