Samsun Valisi Aksoy'un Gaziler Günü mesajı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Tarihin her döneminde Türk evlatları kutsal saydığı değerler uğruna gözünü kırpmadan,...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Tarihin her döneminde Türk evlatları kutsal saydığı değerler uğruna gözünü kırpmadan, göğsünü siper ederek gazilik veya şahadet mertebesine ulaşmayı bilmiştir." dedi.
Vali Aksoy, "Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ve 'Mareşal Rütbesi' verilişinin 90. yıl dönümü. Bu nedenle ülkemizde 19 Eylül tarihini, devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyduğumuz minnet ve şükran duygularının ifadesi olarak ‘Gaziler Günü’ olarak kutlamaktayız." diye ifade etti.
Tarihin her döneminde Türk evlatlarının kutsal saydığı değerler uğruna gözünü kırpmadan, göğsünü siper ederek gazilik veya şahadet mertebesine ulaşmayı bildiğini anlatan Aksoy, "Şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği bu kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır. Biz şehitlik ve gaziliğin ne demek olduğunu ve bunların değerini bilen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutar. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz