Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, sporcu tarama projesi 2012’de başlayacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın seçim bölgesi olan Samsun’da gelecek yıllardaki olimpiyatlara katılacak sporcuları...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın seçim bölgesi olan Samsun’da gelecek yıllardaki olimpiyatlara katılacak sporcuları keşfetmek için Samsun Valiliği, Geçlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte kent genelindeki okullarda sporcu taraması yapacak.
“Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”ni öğrencilere tanıtmak için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin Canik Kültür Merkezi’ndeki tanıtım toplantısında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, başarılı sporcuları tek tek bularak alanlarında eğitimler verileceğini söyledi.
Samsun’un gelecek yıllarda yapılacak olan olimpiyatlarda adından sıkça söz ettirmesi için çeşitli projeleri hayata geçireceklerini belirten Vali Aksoy, “Biz, Samsun genelinde önümüzdeki yıl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte olimpik yeteneklerin belirlenmesi ve kazanılması anlamında güzel bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda ön hazırlıklarımıza başladık. Her hangi bir aksilik olmadığı takdirde 2012 yılında kent genelindeki belirli yaş grubundaki gençlerimizin il genelindeki taramasını yapacağız. Başarılı bulduğumuz ve testlerde kendini öne çıkarmış olan gençlerimizi ilgi duydukları alanlarda spor yapmalarına imkân sağlayacak organizasyonlar yapacağız.” dedi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen ve yaklaşık 10 gün sürecek olan tanıtım etkinliğinin öneminde değinen Aksoy, “Burada olimpik ruhun, olimpizmin ne anlama geldiği ve sporun ne şekilde yapılması gerektiği konusunda sizleri, bizleri bilgilendirecek güzel bir etkinlikte birlikteyiz. Olimpik ruhun herkes tarafından benimsenmesi ve spor ahlakının tüm dünyada, toplumun tüm kesimlerince kabul görmesi bakımından bu tür etkinliklerin yapılması çok önemli. Sporun centilmenlik ve rakibe saygı gösterilmesi gereken kuralları olduğunu bu yaşlarda öğrenilmesi sizlerin hem iyi birer spor hemde gelecek yaşamına önemli katkılar sağlayacaktır. Öyle inanıyorum ki içinizden çok değerli sporcular çıkacak. Ama, kendimizi bu alanda yetiştirmemize, çalışmamıza ve bu alanda yapacağımız faaliyetlere bağlı.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
2007 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bugün itibari ile öğrenci ve aileleriyle birlikte 1 milyon kişiye ulaştıklarını kaydeden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Türker Arslan ise, projenin Dünya Olimpiyat Komitesi tarafından en iyi 17 eğitim projesi arasına dahil edildiğini söyledi. Konuşmaların ardından yaklaşık 1 saat süren etkinlikte öğrencilere sinevizyon eşliğinde spor ve sporcular hakkında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz