Samsun Ve Sinop Olayları Kınandı

BDP’li milletvekillerinin Sinop ve Samsun ziyaretinde çıkan olaylara tepki gösteren 14 sivil toplum kuruluşu, ortak...

BDP’li milletvekillerinin Sinop ve Samsun ziyaretinde çıkan olaylara tepki gösteren 14 sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklama yaparak yaşananları kınadı.

BDP’li milletvekillerinin Sinop ve Samsun ziyaretinde çıkan olaylara tepki gösteren 14 sivil toplu kuruluşu, ortak bir açıklama yaparak yaşananları kınadı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Devrimci 78’liler Derneği Samsun Şube Başkanı Erdem Avcı, “ Samsun ve Sinop’ta yaşanan olayların faili çok açık şekilde bellidir ve nedenler ortadadır. Bu yapılan sadırı salt ne Halkların Demokratik Kongresi ve milletvekillerine, ne Umur Apartmanında bulunan Devrimci 78’liler Derneği, Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nedir. Bu saldırılar, Karadeniz’de barış için, demokrasi için insanca bir yaşam için mücadele eden tüm devrimci, demokrat ve ilerici kurumlara yapılmıştır. Biz bu yaşananlara seyirci kalmayacağız. Kirli savaş politikalarının ülke genelinde uygulanmasına göz yummayacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: