Samsun'a Bölge Afet Yönetim Merkezi Kurulması Önerisi

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, yaşanabilecek afetlere karşı Samsun'da Türk Kızılayı Bölge Afet Yönetim Merkezi kurulması gerektiğini bildirdi.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, yaşanabilecek afetlere karşı Samsun'da Türk Kızılayı Bölge Afet Yönetim Merkezi kurulması gerektiğini bildirdi.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de zaman zaman çeşitli afetlerle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Türk Kızılayı'nın da bu afetlerde vatandaşların yanında olduğunu anımsatan Keskin, Kızılay'ın afet anında faaliyetlerini yürütebilmesi için ihtiyaçlarını hızlı karşılayabileceği bir afet bölge yönetim merkezine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Kızılay'ın Bölge Afet Yönetim Merkezlerinin Türkiye'nin değişik yerlerinde kurulduğunu aktaran Keskin, Türk Kızılayı'nın Samsun'da Bölge Afet Yönetim Merkezi'nin bulunmadığını anlattı.

Samsun'da en fazla yaşanan afetlerden birinin sel olduğunu ifade eden Keskin, "En son maalesef ölümlerle neticelenen bir sel felaketi yaşadık. Türk Kızılayı olarak biz anında sahaya indik, afetzedelerin yanında olduk" dedi.

-Çevre illere, yurt geneline ve yurt dışına yardım-

"Samsun'da Bölge Afet Yönetim Merkezi'nin olması şart" diyen Keskin, şunları kaydetti:

"Kızılay 145 yıllık sivil toplum kuruluşu. Dolayısıyla bu konuyla ilgili bir ödenek almıyoruz bağışlarla oluyor. Biz istiyoruz ki insan hayatı için çok önemli olan bu depoların, bulunacağı bir yerin çalışmasını yapılım ve Samsun'a kazandıralım. Bölge Afet Yönetim Merkezi'ni Samsun'a kazandırırsak sadece buraya değil, öncelikle komşu illerimiz Amasya, Sinop olmak üzere bütün illere, tüm ülkeye belki yurt dışında yaşanan afetlere de buradan yardım sağlanacaktır."

Reklam
Reklam

Afetlere karşı acil ihtiyaçların karşılanabileceği bir deponun Samsun'da bulunduğunu ancak Bölge Afet Yönetim Merkezi'nin de Samsun'a kurulması gerektiğini vurgulayan Keskin, kurulacak merkezde afette kullanabilecek malzemelerin olduğu bir depo, gerekli tedbirlerin alındığı bir afet yönetim merkezi, bir de insanları afet öncesi bilgilendirmek için afet eğitim merkezinin gerekli olduğunu, merkezin kurulması için çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: