Samsun'a Hafif Raylı Sistem Aracı Çin'den Gelecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 5 adet hafif raylı sistem aracı ihalesini kazanan Çinli CNR firmasıyla sözleşme imzalandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 5 adet hafif raylı sistem aracı ihalesini kazanan Çinli CNR firmasıyla sözleşme imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nce 25 Eylül'de yapılan hafif raylı sistem aracı alım ihalesini kazanan Çinli CNR firmasıyla sözleşme imzalandı.

Samulaş Genel Müdürlüğü'nde yapılan törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hafif raylı sistemin 2 yıl önce hizmete girdiğini ve giderek artan yolcu talebi nedeniyle yeni araçlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Eski alınan 16 trenin 16 metre olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Yeni alacağımız trenlerimiz 42 metrelik olacak. 5 adet daha tren alarak tren filomuz 16'dan 21'e çıkacak. Ama Çinli dostlarımız çok çalışkan ve üretkenler. Türk kamuoyunda da öyle biliniyorlar. Öyle inanıyorum ki bahsedilen 14 aydan çok daha kısa sürede 42 metrelik 5 treni Samsun'a intikal ettireceklerdir. Yeni teslim edilecek trenler inşallah elimizdekilerden de daha kaliteli ve estetik olacak. Samsun kamuoyu bu yeni trenleri mevcutlardan daha fazla seveceğini umuyorum."

-'487.3 kilometreye hıza ulaşan tren yaptık'

CNR Firma Yöneticisi Dr. Yu Weiping ise, firmalarının Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu tarihte kurulduğunu kaydetti.

8 çeşit demir yolu araçları imal ettiklerini ifade eden Dr. Yu Weipin, şöyle devam etti:

"Bunların içinde çok hızlı tren setleri, yolcu vagonları, metro araçları ve tramvaylar bulunmaktadır. Dünyanın önde gelen demiryolu araçları üreticilerinden birisiyiz. Ürünlerimiz Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya'da 20 farklı ülkelere ihraç edilmektedir. CNR olarak dünyada ve Çin'de bir takım ilklere imza attık. Bunlardan birisi yaptığımız hızlı tren setlerinden CRH380BL normal yolcu taşıma süratinde 487.3 kilometreye hıza ulaşarak bir dünya rekoru kırmış bulunmaktadır. Bize Samsun tarafından verilen şansı en iyi şekilde değerlendireceğimizden emin olabilirsiniz."

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından tanesi 1.5 milyon avrodan toplam 7.5 milyon avro bedel ile alınacak trenlerin sözleşmesi imzalandı. Trenlerin 12 ay sonra teslim edilmeye başlanacağı bildirildi.

Muhabir: İlyas Gün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: