Samsun'a Hollandalı gelin

SAMSUN (İHA) - Samsun'un Çarşamba ilçesinde oturan Sedat Erdoğdu, çalışmak için gittiği Marmaris'te tanıştığı Hollandalı turist Gemma Van Binsbergen ile evlendi.
Sedat Erdoğdu (22), 2002 yılında çalışmak için gittiği Marmaris'te tanıştığı Hollandalı Gemma'ya aşık oldu. 2002 yılından bu yana arkadaşlıkları süren, ailelerin birbirleriyle tanışması ve kaynaşması sonrasında bu yıl yeniden Türkiye'ye gelen Gemma Van Binsbergen, Çarşambalı Sedat Erdoğdu'ya evlilik için "evet" dedi. Genç çift, Çarşamba Belediye Başkanlığı'nda nikah töreni gerçekleştirildikten sonra evlerinde aileler arasında eğlence düzenledi.

Reklam
Reklam

Nikahtan sonra duygularını dile getiren Hollandalı Gelin Gemma Binsbergen, "Marmaris'te tatilde tanıştığım Sedat ile yaklaşık 5 yıldır süren birlikteliğimizi evlilik ile noktaladığımız için çok mutluyum. Gerçekten de Türk örf ve adetleri çok farklıymış. Ancak çok güzel bir ortamda oldu ve bunu hiç unutamayacağım" dedi.

Hollandalı gelin Gemma, "Türkiye çok güzel bir ülke. Türk insanları çok sıcakkanlı. Türkiye'ye hayran kaldım. Ailem de Türkiye'yi çok beğendi. Kısa bir süre daha Türkiye'de kalarak tatil yapacağım ve sonra Sedat'la Hollanda'ya döneceğiz. Ama benim artık iki vatanım oldu. Birisi Türkiye diğeri ise Hollanda. Bana gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sedat Erdoğdu ise iş için gittiği Marmaris'te tanıştığı Gemma ile birlikteliklerinin uzun zamandır devam ettiğini, sonunda da evliliğe karar verdiklerini, ailelerin de buna 'evet' demesinden sonra nikah törenlerini yaparak evlendiklerini dile getirdi.