Samsun'da 265 bin öğrenci karne coşkusu yaşadı

Samsun’da 2010–2011 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte 265 bin öğrenci karne coşkusu yaşadı....

Samsun’da 2010–2011 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi ile birlikte 265 bin öğrenci karne coşkusu yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, başarılı bir eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını söyledi.
Tekkeköy Atatürk İlöğretim Okulu’nda karne töreni düzenlendi. Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, yorucu bir yılı başarıyla tamamlayan öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik etti.
Karne töreninde öğrencilerin yanında velileri de görmekten mutluluk duyduklarını belirten Aksoy, "Eğitimde; çağdaş ve sosyal anlamda üst seviyede insan yetiştirme hedefleniyor. Samsun ilinin bu anlamda ciddi gayretini görüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç nezdinde tüm eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise Samsun adına başarılı bir ders yılını geride bıraktıklarını; sosyal, kültürel, bilimsel, sportif ve akademik alanlarda gösterilen başarılarda mutluluk duyduklarını söyledi. Samsun ilinin başarısını yükseltmek için bu yıl da herkesin çok çalıştığını belirten Koç, "Valilerimizden öğretmenlerimize, öğrenci ve idarecilerimize kadar herkes el birliği içerisinde çok çalıştı. Bu çalışmaların güzel sonuçlarını hep birlikte yaşamayı diliyorum. Ayrıca, bilim, sanat, spor, sosyal ve kültürel alanlarda alınan başarılı sonuçlar da hepimizi mutlu etti. Hemen her alanda üretilen projelerde önemli artışlar oldu. Mesela “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında geçen yıl üretilen projelerin iki katından fazla proje üreterek en çok proje üreten üçüncü il olduk. TÜBİTAK’ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği “Araştırma Projeleri Yarışmasında” 458 projeyle en fazla proje üreten il olduk. Başta TÜBİTAK olmak üzere proje tabanlı beceri yarışmalarında da çok önemli başarılar elde edildi. Çocuklarımızı özgüveni yüksek, düşünen, soran, sorgulayan, üreten, bilgiye ulaşmaya arzulu bireyler olarak yetiştirme çabalarımızın meyvelerini almak ayrıca gurur verdi." diye konuştu.
Velilere hitap eden Koç, başarının tek göstergesinin karne olmadığına dikkat çekti. Koç, şöyle konuştu: "Asıl hedefimizin iyi insanlar ve mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu unutmayalım. Her durumda çocuklarımızın yanında olduğumuzu ve onların bizim için çok önemli olduğunu vurgulamalıyız."
Öğrencilere de seslenen Koç, yaz tatilini dinlenerek geçirmelerini, bunun yanında bol kitap okumalarını, sportif ve sosyal etkinliklere de vakit ayırıp, ailelerini ihmal etmemelerini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz