Samsun’da 29 Ekim Kutlamaları Başladı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü kutlamaları çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı.Atatürk anıtında...

SAMSUN (İHA) – Samsun’da Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü kutlamaları çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı.

Atatürk anıtında düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kurum temsilcileri, askeri ve mülki erkan katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Artından Vali Hüseyin Aksoy, anıt şeref defterini imzaladı. Anıt şeref defterine Vali Aksoy, şunları yazdı:

Reklam
Reklam

“Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsun’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yılını kutladığımız bu önemli günde milletçe huzurundayız. Gücünü ortak tarih, kader birliği ve bağımsızlığa olan inancından alan milletimiz önderliğinizde yokluklar ve imkansızlıklar içersinde çağdaş bir cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz cumhuriyet ile birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline gelmiş ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyetin kazanımları geleceğimiz için ümit kaynağı olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, bağımsız yaşama azmimize güç katmaktadır. Cumhuriyet ile yönünü belirleyen ve çağdaş uygarlık seviyesine aşma hedefini gerçekleştirmek için 89 yıl büyük bir gayret gösteren büyük milletimiz yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Bu istikrarlı yürüyüş bugün ülkemizin dünyada sözü geçen ve saygı gören bir ülke olmasıyla kendini göstermektedir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramında aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyor, size minnet duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: