Samsun'da "6360 Sayılı Kanun Bilgilendirme Toplantısı" Yapıldı

Samsun'da, İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından, 13 ilde büyük şehir belediyesi ve 26 ilçe kurulmasını kapsayan 6360 Sayılı

Samsun'da, İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından, 13 ilde büyük şehir belediyesi ve 26 ilçe kurulmasını kapsayan 6360 Sayılı Kanunla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan, bir otelde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti.

Özhan, toplantının akıllardaki soruların giderilmesine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin ise Türkiye Belediyeler Birliği olarak bir takım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Belediyeler adına yaptıkları en önemli faaliyetin eğitim olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu faaliyetlerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Belediyelerimizin hizmet verdiği çok çeşitli alanlarda bir çok eğitimi takip etmekteyiz. Bunların bazıları uygulamalı olmakta, asfalt eğitimi, itfaiye eğitimi gibi pratik uygulamalarımız var" dedi.

Samsun'da 6360 Sayılı Kanunun bilgilendirmesi için bir araya gelindiğini vurgulayan Şahin, kanunun önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

-"Kentlerdeki başarı köylerde de elde edilmeli"-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5360 Sayılı Kanunun tartışıldığı süreçte, son 20 yıl içinde kentlerde, kentsel yönetim anlamında değişim ve dönüşüme yönelik güzel işler yapıldığını ancak köylerde aynı başarının elde edilmediğini söylediğini anımsattı.

Başbakan Erdoğan'ın "Kentlerde elde ettiğimiz başarıyı köylerimizde de elde etmemiz gerekiyor" sözlerini hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Aslında ana fikir buydu. Ben de yıllardır Türkiye'nin alt yapısında görev yapmakta olan bir mühendis arkadaşınızım. Hakikaten köylerimizde mühendislik adına yapılmış olan hizmetler parmakla gösterilecek kadar az. Yaptığımız hizmetler hep günü kurtarmaya dönük. 'Köy yolu çamur' diyoruz, 'çamursa bir stabilize yol çekelim' diyoruz. 'Herkesin asfaltı var, bizim de asfaltımızı yapalım' diyor köylü. 'Peki, çamurdan kurtardıysak, stabilize de varsa satı kaplama diye bir şey var ucuz asfaltmış' diyoruz. Halbuki ucuz olan o asfalt aslında sıcak karışım asfalttan belli bir zaman aralığı içinde ele aldığınızda daha pahalı bir asfalt. Onu yapıyoruz orada göz boyuyoruz. 'Biz sizin yolunuzu asfaltınızı yaptık' diyoruz. Halbuki asfaltını yaptığımız köyde evden çıkan kanalizasyon bir taraftan derenin içerisine akıyor. Leş gibi köyün içerisi kanalizasyon kokuyor. Bütün bunların belli bir ortalamada belli bir disiplinde ele alınıp yapılabilmesi için, kentlerde damıtılmış olan imar ve imaret projeksiyonunun köylere taşınmış olması gerekiyor. Ve inanıyorum 6360 sayılı kanunla bu gerçekleşecektir."

Reklam
Reklam

Açılış konuşmalarının ardından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Elban tarafından 6360 Sayılı Kanun hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Muhabir: Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz