Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun’un, AB projelerinden yararlanmada Türkiye’deki ilk 3 ilden birisi konumuna geldiğini söyledi.
Samsun’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde Sektörel yatırım alanlarında genç istihdamının desteklenmesi hibe programı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Türk-İş Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Hüseyin Aksoy, Atakum Kaymakamı Salim Demir ve İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan katıldı.
AB süreci içersinde Türkiye’nin çeşitli fonlardan ve kaynaklardan yararlanarak birçok alanlarda yeni çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bu kapsamda birçok kurum ve kuruluşun AB kaynaklarından yararlanmak suretiyle gerçekleştirdiği projeler var. Samsun’da da bu kapsamda birçok kurum ve kuruluşumuz ilgili kurumlara başvuruda bulunarak bu kaynaklardan yararlanma adına önemli çalışma ve projeler gerçekleştirdi. Kayıt dışı istihdamla mücadele, kadınların istihdamı gibi birçok alanda Samsun’da önemli projeler gerçekleştirildi. Samsun AB projelerinden yararlanma adına Türkiye’deki ilk 3 ilden birisi konumuna geldi. Bu konuda Samsun’da önemli kurumlarımızda önemli birikimler var” dedi.
İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, genç istihdamını destekleyecek projelere 24 milyon euroluk finansman sağlanacağını söyledi. Gençler gelişen sektörlere göre eğitilerek istihdam edileceğini belirten Kılıçaslan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (İKG PRO), ‘Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı’na yönelik teklif çağrısını 20 Aralık 2012’de yayımladı. Söz konusu hibe programı kapsamında uygulanacak projeleri finanse etmek üzere 24 milyon euroluk bir bütçe ayrıldı. Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) operasyon faydalanıcısı olarak yürüteceği hibe programı kapsamında gençlerin istihdam edilmesine, girişimcilik becerilerinin arttırılmasına, arz talep arasındaki uyuma katkı sağlanmasına, ilgili aktörler arasında işbirliğinin geliştirilmesine, aktif işgücü piyasası politikaları oluşturulmasına, gençler için oryantasyon, profil çıkarma, danışmanlık, staj, eşleştirme gibi hizmetler sağlanmasına, okul sonrası işe geçişin kolaylaştırılmasına, üniversite ve sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasına yönelik tasarlanan projeler finanse edilecek” diye konuştu.
İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın (İKG OP), ‘İstihdam Önceliği’ çerçevesinde uygulanacağını ifade eden İKG PRO Temsilcisi Alper Zeytun, “Uygulanacak olan ‘Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı’ kapsamında, üniversite veya lise mezunu işsiz gençlerin, daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz gençlerin, okulu terk edenlerin, eğitimine devam eden gençlerin ve engelli gençlerin istihdamlarını ve istihdamda kalmalarını sağlayacak çalışmalar yürütülecek. İstihdam alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, meslek okulları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları, sendikalar, konfederasyonlar, kamu kurumları yerel yönetimler gibi kar amacı gütmeyen tüzel kişilik sahibi kuruluşlar hibelerden yararlanabilecek. 24 milyon euro bütçeli hibe programı çerçevesinde sunulacak hibe projeleri için 200 bin euro ile 400 bin euro arasında hibe desteği sağlanacak. Proje başvurusu yapmak isteyen kurum ve kuruluşlara hibe programı hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla çeşitli illerde bilgilendirme günleri düzenlenecek” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz