Samsun'da AFAD Şehir Turu Attı

Samsun'da Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce (AFAD) vatandaşı bilinçlendirmek için araçlarla konvoy düzenledi. 

Samsun'da Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce vatandaşı bilinçlendirmek için araçlarla konvoy düzenledi. Sahil Yolu'nda başlayan konvoya UMKE, Türk Kızılay'ı, SamOff, Canik Arama Kurtarma ile Samsun Emniyet Müdürlüğü araçları katıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal, Deprem Haftası nedeniyle vatandaşları bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Sahil Yolu'nda AFAD ekipmanlarının tanıtıldığı sergi açtıklarını da belirten Koparmal, "Sergiyi gezemeyenler vatandaşlar için de 40 araçlık şehir turu düzenlenmiştir. Samsun Şehir Merkezi Kurtuluş Yolunda Arama ve Kurtarma Çadırları ve araçları ile kurtarma malzemeleri sergisi oluşturularak halkımızın ziyaretine açılmıştır. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı Hava Grup Komutanlığı'na ait helikopter sergi alanında uçuş yaparak etkinliğe katkı sağlamıştır. AFAD'ın deprem ve sel felaketi gibi durumlarda hazır vaziyette bulunduğu vatandaşıma gösterilmiştir. Vatandaşlarımızın da her an bu durumlara maruz kalacağını düşünmesi ve buna göre gerekli tedbiri alması için bilinçlendirme yapılmıştır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: