Samsun'da ağır hasar

Samsun (AA)- Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, gece başlayan ve sabah saatlerinde su taşkınlarına neden olan aşırı yağışın 'doğal afet" olduğunu belirterek, Atakum beldesinde yıllık yağışın 8'de 1'i, kent merkezinde de yıllık yağış ortalamasının 6'da 1'inin 1 saat içinde alındığını söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Güzeloğlu, Samsun'daki aşırı yağış sonucu kent merkezinde ve bazı metropol yerleşim alanları sınırlarında ağır hasar meydana geldiğini söyledi.

Yoğun yağışın sabah 04.00 gibi başladığını ve yaklaşık 1 saat sürdüğünü belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bazı bölgelerde çok ağır hasar oluştu. Atakum beldesinde yıllık yağışın 8'de 1'i, kent merkezinde yıllık yağış ortalamasının 6'da 1'i 1 saat içinde alındı. Bu da çok ağır yağıştır. Kent merkezinde metrekareye 100 kilogram, Çarşamba'da 45, Bafra'da ise 79 kilogram yağdı. Bu yoğunlukta yağış da kentimizde çok ciddi hasar ve tahribatlar meydana getirdi. Ağabali Caddesi tamamen tahrip oldu. Kentin birçok yerinde su, kanalizasyon, doğal gaz gibi altyapılarda ağır hasarlar meydana geldi.
Baruthane, Mecidiye, Selahiye yoğun olmak üzere ana bulvar ve yollarda, belli bir kodun altında hemen her yeri su bastı."

Yıldırım isabet etmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini de hatırlatan Güzeloğlu, "Bir vatandaşımızın yıldırım çarpması sonucu can kaybının dışında başka bir ölüm söz konusu olmamıştır. Bu da tek tesellimiz olabilir" diye konuştu.

Hasar tespiti için 8 ekip oluşturduklarını belirten Vali Güzeloğlu, "Bu ekip sayısı çoğaltılacak, vatandaşların talepleri ve hasarları giderilmeye çalışılacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ile görüşerek, durumu kendisine illettiğini bildiren Güzeloğlu, "İlk etapta 500 bin YTL acil ödenek talep ettik ve hemen karşılandı. Ayrıca, Başbakanlık Acil Destek Fonun'dan zarar gören iş yeri ve konut sahiplerinin taleplerinin karşılanması için para istedik. En kısa sürede bunu da bekliyoruz" diye konuştu.