Samsun'da Bütçenin Aslan Payı Eğitime

Samsun İl Genel Meclisi, kasım ayında ele alınan 2013 bütçesini oylayarak kesinleştirdi. Bütçe, 81 milyon...

Samsun İl Genel Meclisi, kasım ayında ele alınan 2013 bütçesini oylayarak kesinleştirdi. Bütçe, 81 milyon TL olarak kabul edildi ve en büyük pay eğitime ayrıldı.

Samsun İl Genel Meclisi, yoğun bütçe görüşmeleriyle geçen kasım ayı toplantılarını tamamladı. Kasım ayı boyunca çalışan meclis, komisyon raporlarının ardından 2013 bütçesinin temelini oluşturan Performans Planı'nı ve günlük ihtiyaçları da görüşerek, 2013 yılının tahmini bütçesini 81milyon TL olarak karar bağlandı.

Toplantıların son 4 gününde ise Samsun İl Özel İdaresi'nin Genel Sekreterlik, Altyapı Daire Başkanlığı ve İmar İnşaat Daire Başkanlığı'nın harcama kalemleri ile gelir bütçesi meclis üyelerine tek tek isimleri okunarak oylamaya sunuldu.

Reklam
Reklam

Kabul edilen 2013 yılı bütçesinde en büyük pay eğitimde kullanılmak üzere İmar İnşaat Daire Başkanlığı'na ayrıldı. 2013 yılı içinde genel kamu hizmetleri, iskan, sağlık ve eğitim hizmetlerine ağırlık verilecek. İmar İnşaat Başkanlığı'nın en büyük kalemini 17 milyon 246 bin TL ile eğitim hizmetleri oluşturuyor. Öte yandan Altyapı Daire Başkanlığı'nın 2013 bütçesi 14 milyon 41 bin TL olarak kabul edilirken, Altyapı Hizmetleri Daire Başkanlığı'na ulaştırma hizmetleri için 10 milyon 980 bin TL kaynak aktarıldı. İnsan Kaynakları İdari İşler Daire Başkanlığı'na 16 milyon 500 bin TL, Mali İşler Daire Başkanlığı'na 9 milyon 505 bin 297 TL ayrılan İl Özel İdaresi bütçesinde, Genel Sekreterliğe ise 5 milyon 295 bin 363 TL bütçe verildi.

"SAMSUN'A EN İYİ HİZMETİ VERECEĞİZ"

Samsun İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı boyunca çalıştığı bütçenin Samsun'a hayırlı olması temennisinde bulunan Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, "Bugüne kadar olduğu gibi 2013 yılında da hep birlikte halkımız için güzel işler yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle 2013 bütçesinde aslan payının eğitim hizmetlerine verildiğini vurgulayan Başkan Karakurt, yol yapım çalışmalarını, içme suları çalışmalarını, kilitli taş ve kanalizasyon çalışmalarını, tarımı ve kırsal kalkınmayı, sporu, güvenliği, kültürü ve sağlık yatırımları harcamalarını da yeterince desteklediklerini belirtti.

Karakurt, "Bugün 81 milyon TL'lik bütçenin oluşturulmasında emeği geçen Plan ve Bütçe Komisyonumuza, onlara destek veren diğer meclis üyesi arkadaşlarımıza ve Samsun İl Özel İdaresi'nde görevli personel arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. 2013'te işlerimizi daha rahat, daha hızlı ve daha güzel yapacağımıza inanıyorum. İl Genel Meclisi Olarak Samsun'a her zaman olduğu gibi en iyi hizmeti İl Özel İdaresi ile birlikte vereceğimize inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: