Samsun’da “deneyimler - 6” Toplantısı Yapıldı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi işbirliği ile...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi işbirliği ile tecrübeli üyelerinin deneyimlerinin öğrenci üyeleri tarafından da paylaşılabilmesi amacıyla “Deneyimler-6 Toplantısı” düzenledi.

OMÜ’de düzenlenen toplantıya Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Fehmi Yazıcı, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, öğretim üyeleri ve mühendislik fakültesi öğrencileri katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda açılış konuşması yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, “Bugün itibariyle MMO Samsun Şubemizin 339 Makine Mühendisliği, 87 Endüstri Mühendisliği olmak üzere toplamda 426 öğrenci üyesi bulunmaktadır. Şubemiz öğrenci üyelerine yönelik Dekanlığımız işbirliği ile ‘Teknik geziler, deneyimler toplantısı, bölüme hoş geldin kokteylleri, seminerler’ düzenleyerek mesleki gelişimine katkı koymaya çalışmakta, eğitim süreçlerinde staj, proje ve eğitim sonrası çalışma hayatına başlangıçlarında destek vermektedir. Oldukça geniş bir meslek disiplinine sahip olan Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerimizin hayata hazırlanma süreçlerine katkı koyabilmek şubemizin çalışma programında en önlerde yer alan konularımızdan bir tanesidir” dedi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, “Deneyimler toplantılarının katkı sağlayacağına ve her dönem yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bizleri bu güzel ortamda bir araya getiren MMO Samsun Şube Yönetim Kuruluna teşekkür ederim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MMO Samsun Şube Öğrenci üyesi Betül Öznur Boyacı’nın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz öğrencilere “Eğitim ve öğretim hayatından kesitler, Makine Mühendisliği mesleğini seçimi, eğitim sürecini, mesleki çalışma hayatını, mesleki yaşamında karşılaştığı sorunları, ülkemizde ve dünyada Makina Mühendisliği mesleğinin gelişimini” anlatarak öğrencilerin mesleki ve sosyal yaşamlarında başarıyı yakalayabilmeleri için ‘yabancı dil eğitimi ve iletişim’ konularına öncelik vermelerini istedi. Toplantıdan sonra öğrenci üyelerimizden gelen soruları yanıtlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a günün anısına hazırlanan plaketi MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan ve OMÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: