Samsun’da Engelsiz Bir Yaşam İçin Yola Çıkıldı

Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın ve eşitsizliğin önlenmesine...

Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın ve eşitsizliğin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) açmış olduğu proje kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı “Samsunun Engelsiz Yaşam İçin Rotası (SEYİR)” projesi OKA’dan hibe desteği almaya hak kazandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi zaman kaybetmeden proje ortakları olan Samsun İl Özel İdaresi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile çalışmalara başlayarak projeye start verdi. Projeyle; “Samsun’da hizmet sunan kamu kurum/kuruluşlar nezdinde engelli farkındalığının artırılmasına katkı sağlanması, Samsun’da engelliler için düzenli ve sürekli destek sağlayacak “Engelli Koordinasyon Merkezi”nin kurulması, Samsun çalışma hayatı ve sosyal yaşam alanlarında daha çok yer alabilmeleri için için engelli farkındalığına katkı sağlanması, Samsun’da engelliler ile engelsizler arasında kaynaşmaya ve engellilere bakış açısının iyileştirilmesine katkı sağlayacak etkinlikler düzenleme, engellilerin bilgi paylaşımı ve iletişimleri için internet sitesi kurulması” amaçlanıyor.

Reklam
Reklam

“SAMSUN ENGELSİZ KENT ÇALIŞTAYI”

Bu proje ile neler yapılabileceği 26-27 Haziran 2012 tarihinde yapılacak olan “Samsun Engelsiz Kent Çalıştayı” ile masaya yatırılacak. İki gün sürmesi planlanan Çalıştayla birlikte “Engelsiz Kent” ve “Erişilebilir Kent” kavramları detaylı olarak anlatılacak ve farkındalık oluşturma çalışmaları yürütülecek.

Ayrıca engelli vatandaşların toplumsal kaynaşmasını sağlamak adına ilki bu yıl düzenlenecek bir panayır yapılarak her yıl 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” kapsamında bu panayır her yıl yeniden düzenlenecek.

“ENGELSİZ KENT SAMSUN ÖDÜLÜ”

Proje kapsamında ayrıca “Engelsiz Kent Samsun” adıyla bir yarışma tertip edilerek her yıl Engelliler Haftası’nda bu ödül hak sahibine verilecek. Bu yarışmayla Samsun’da yapılan çalışmalara destek olunması ve çalışmaların özendirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: