Samsun'da Fetö'cü Avukatların Iddianamesi Tamamlandı

Hakan AKGÜN/SAMSUN, Bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan ve Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, tutuklu şüphelilerden avukat

Hakan AKGÜN/SAMSUN, Bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan ve Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, tutuklu şüphelilerden avukat Fevzi Cem Şenocak'ın 'silahlı terör örgütü yöneticisi' olduğu öne sürüldü. İddianamede Şenocak'ın, 10- 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılması, ayrıca 'terör örgütüne maddi kaynak sağlamak' ve 'terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet’ suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması ve bu kanuna göre tüm malvarlığının dondurulması istendi.
Avukat Fevzi Cem Şenocak’ın Fetullah Gülen'in vekalet verdiği avukatlardan biri olduğu, FETÖ'ye yakın işadamları ve bir çok şirketin de hukuk işlemlerini yürüttüğü iddia edildi.
AVUKATLARIN ABLASI OLDUĞU İDDİA EDİLEN PSIKOLOG
İddianamede ayrıca avukat Fevzi Cem Şenocak ile birlikte kadın avukatların ablalığını yaptığı iddia edilen Psikolog Elmas Çakan'ın da 'silahlı terör örgütü yöneticisi' suçlamasıyla yargılanması istendi. Samsun 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, Elmas Çakan'ın da 'silahlı örgüt kurmak ve yönetmek suçlamasıyla', 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.
KARDEŞ ŞENOCAK DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK
Savcılık iddianamesinde, Fevzi Cem Şenocak ve Elmas Çakan’ın dışındaki 10’u tutuklu 14 kişinin ise 'silahlı terör örgütü üyesi' olmaktan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. İddianamede, Şenocak’ın kardeşi Serdar Şenocak da bu zanlılarla birlikte silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle hakim karşısına çıkacak.
iddianamenin kabul edilmesi durumunda şüphelilerin yılbaşından sonra hakim karşısına çıkacakları belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: