Samsun'da Havzalılar Buluştu

Büyük Havzalılar buluşması Samsun'un Atakum İlçesinde gerçekleştirildi.

Büyük Havzalılar buluşması Samsun'un Atakum İlçesinde gerçekleştirildi.

Atakum Belediyesi Deniz Kafe'de gerçekleştirilen programa Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Almanya Havzalılar Platform Başkanı Cevat Turhan ile hemşeri dernekleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, Havza ve Havzalıların sesini her ortamda duyurmak ve birlik beraberliklerini sağmak için çalışmalarını süreceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Havza'da 50 bin kişi, Havza dışında ise 150 bin Havzalı yaşamakta. Bizim amacımız bu 150 bin Havzalı ile Havzamızı bir araya getirmek. Havza'nın dışarıdaki Havzalılara ihtiyacı var. Bu nedenle bu tür etkinlikler önemli. Özellikle Avrupa'da yaşan hemşerilerimiz ile son yıllarda sıcak ilişkiler kurduk. Havza'nın sesinin daha güçlü çıkması için birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım" dedi.

Ardından program yerel sanatçıların söylediği şarkı ve türkülerle devam etti.

Muhabir: Özgür Uyaroığlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz