Samsun’da Kadın Dostu Kent Çalışmaları

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı yeniden gözden geçireceğiz” dedi.Samsun Valiliği’nde Vali Hüseyin...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı yeniden gözden geçireceğiz” dedi.

Samsun Valiliği’nde Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Samsun’un Kadın Dostu Kent olma yolunda yaptığı çalışmalar masaya yatırıldı. Samsun’un Kadın Dostu Kent olmak için müracaat eden 12 ilden birisi olduğunu söyleyen Vali Hüseyin Aksoy, toplam 35 adet kurum ve kuruluşun katılımıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, BM Nüfus Fonu ve BM Kalkınma Programı işbirliğinde ve İsveç Büyükelçiliği’nin maddi destekleri ile gerçekleştirilen Kadın Dostu Kentler kapsamında Samsun’da çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Reklam
Reklam

Samsun bu konuda öncü illerden birisi olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, “Samsun, 2010 yılında Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı hazırlayıp İl Genel Meclisi’nde kabul eden bir kent. Süreç içerisinde yeni yapılan çalışmalarla Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın da revize edilmesi gerektiği konusunda bir fikir birliği ortaya çıktı. Önümüzdeki süreçte Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı da yeniden gözden geçireceğiz. Yerel Eşitlik Eylem Planı’nda kadınlarımızın eğitimden eşit bir şekilde faydalanabilmeleri, istihdama katılımlarının artırılması, şiddete maruz kalmamaları ve şiddete maruz kaldıklarında bunlarla mücadele yöntemleri, sağlık hizmetlerinden kolaylıkla yararlanmaları ve karar mekanizmalarında daha fazla yer almaları gibi birçok konuyu kapsayan çalışmaları önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Samsun’da Yerel Eşitlik Eylem Planı ve Kadın Dostu Kentler kapsamında bazı kurumlarda eşitlik birimlerinin oluşturulduğunu açıklayan Vali Aksoy, “Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ve OKA bünyesinde eşitlik birimleri oluşturuldu. Özellikle bir koordinasyon kurulu oluşturularak bir takım çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar; eğitim, sağlık, istihdam, şiddetle mücadele, karar mekanizmalarına katılım ve kentsel hizmetler çalışmalarıdır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: