Samsun'da "Kan Bağışı" Çağrısı

Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Mürdürü Dr. Serdar Bayram, "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" dedi.

Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi Mürdürü Dr. Serdar Bayram, "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" dedi.

Bayram, Türk Kızılayı Samsun Kan Merkezi ve Kimse Yok mu Derneği ile "Kan bağışlayacak kimse yok mu-" adı altında kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda hazırlanan özel TIR'da kan bağışı kampanyasını başlatan Bayram, 2005 yılında Kızılay'ın Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 30'unu karşıladığını, 2012'de ise, bu oranın yüzde 75'lere çıktığını açıkladı.

Türkiye'nin kan ihtiyacının tamamını 2015 yılına kadar karşılama amacında olduklarını hatırlatan Bayram, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Ulusal Güvenlik Kan Temini Programı kapsamında 2005 yılına kadar Türkiye'de 250 bin ünite kan bağışı oluyordu. 2012 yılı sonu itibarıyla bu rakam yaklaşık bir buçuk milyona kadar çıktı. Orta Karadeniz Bölgesi'nde, 2005'yılında 12 bin ünite olan kan bağışı, 2012'de 60 bin 232 üniteye çıktı."

Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sinop illerini kapsayan Orta Karadeniz Bölgesi'nin yıllık kan ihtiyacının 90 ile 100 bin ünite olduğunu vurgulayan Bayram, Türk Kızılayı'nın ülke genelinde kan bağışlarını artırmak ve teşvik etmek için çeşitli faaliyetler yürüttüğünü ifade etti.

Kimse Yok mu Derneği'nin katkılarıyla başlatılan kan bağışı kampanyasının 4 gün devam edeceğini de kaydeden Bayram, "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Her zaman kana ihtiyacımız var. Bütün insanları kan bağışlamaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın yapacağı her kan bağışı başka bir vatandaşımızın derdine derman olacaklar" diye konuştu.

Muhabir : Hakan Aydoğan - Feyza Süsal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: