Samsun’da Rüzgar Gülüyle Elektrik Üretilecek

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zeki Salih Murzioğlu, Fransa Ankara Büyükelçisi’nin Samsun ziyaretinde...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zeki Salih Murzioğlu, Fransa Ankara Büyükelçisi’nin Samsun ziyaretinde yapacakları yatırımlardan bahsettiğini söyleyerek, “Fransızlar rüzgar gülüyle beraber 47 megavat gücünde bir yatırımla Samsun’da elektrik üretecekler” dedi.

Samsun TSO eylül ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonu’nda, Meclis Başkanı Sedat Demirci başkanlığında yapıldı. Toplantıda söz alan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili’nin Samsun ziyaretinde kendilerine yapacakları yatırımlar hakkında bilgiler verdiğini söyledi. Başkan Murzioğlu, “Büyükelçi Laurent Bili, buraya gelirken yanında Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanı Zeynep Necipoğlu, Carrefour ve Renault’un yetkililerini de getirdi. Samsun bir enerji kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Zamanında enerji yönünden geçmişte kötü durumlarla karşılaştık. Bildiğiniz gibi Samsun’a mobil santral kuruldu. Bu mobilizeydi, yani bir deprem ya da afet durumunda afet bölgesine gönderilecekti. Ama bu böyle olmadı. 6 numara fuel-oil ki hiçbir yere atılamıyor ve büyük bir çevre kirliliğine neden oluyor. Burada üretim yapıldı. Enerji deyince hepimizin aklına o kötü durumlar geliyor. Fransız Büyükelçisi'nin bize söylediği çok sevindiricidir. Samsun’un Havza ilçesinde rüzgar gülüyle beraber elektrik üretecekler. 47 megavat gücünde bir yatırım düşünüyorlar. Eğer rüzgarı o bölgede bulabilirlerse bu yatırım daha da büyütecekler. Bu yatırımı 2014 yılında yapmaları bekleniyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SAMSUN 81 VİLAYET ARASINDA 16. SIRADA

Bazı gazete ve TV’lerin Samsun TSO’yu eleştirdiğini söyleyen Başkan Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan 'Türkiye'nin ilk 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu' araştırma sonuçlarında Samsun’un kriterlerine bakılmadan eleştirildiğini belirtti. Başkan Murzioğlu, “Hep Samsun’u 40. ya da 50. sıralarda diyorlardı. Basın bizi kriterlerin ne olduğuna bakmadan bizleri eleştiriyorlardı. Samsun’un hangi sıralamada olduğunu kriterlere bakacaksak. Biz Samsun TSO olarak ekonomiye bakacağız. İlk 500’e baktığımızda eğer kamuya bakmazsak, Samsun 18. sıradadır. İkinci 500’de ise Samsun 15’nci sıradadır. İkinci 500 de kamu, 19. sıraya gitmiş. İkisinin toplamına yani ilk 1000’e baktığınız zamanda kamuyu saymazsak Samsun 16. sıradadır. Demek ki şunu diye biliriz: Samsun 81 vilayet içerisinde ilk 16. sıradadır. Eğer Samsun TSO Başkanı olarak bana sorarlarsa ben bunu söyleyeceğim. Çünkü bizi ilgilendiren tarafı bu tarafıdır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

CARREFOUR YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜK

Samsun’da yerel üreticilerin ulusal marketlerle ilgili sorunları da Carrefour yetkilileriyle görüştüklerini söyleyen Başkan Murzioğlu, “Samsun’da yerel üreticilerimizin istediği ‘ulusal marketler bizden ürettiğimiz ürünleri almıyor’ yönünde sitemlerinden yola çıkarak, görüşmeler sağladık ve kendilerinden bu konuda yardımcı olunacağına dair söz aldık” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: