Samsun'da sağanak yağış

SAMSUN (İHA) - Samsun'da sağanak yağış nedeniyle Çarşamba, Ayvacık ve Terme İlçeleri'nde sel meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece başlayan ve sabah saatlerinde de devam eden sağanak yağış nedeniyle Çarşamba ve Terme'de İlçeleri'nin köylerinde, Ayvacık İlçesi'nin ise merkez ve köylerinde sel meydana geldi. Bir çok ev ve işyeri sel suyu altında kalırken, tarım arazileri de hasar gördü. Çarşamba'yı, Ayvacık'a bağlayan karayolunun üzerindeki Gecili Köprüsü'nün bir ayağının çökmesi nedeniyle yol trafiğe kapandı.

Reklam
Reklam

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, selin meydana geldiği ilçelerde incelemelerde bulundu. Çarşamba İlçesi Gecili Köyü'ndeki köprüsünün bir ayağının çökmesi nedeniyle ulaşımının alternatif köy yollarından sağlandığını belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, köprünün ayağının taşkın sel sularından dolayı çöktüğünü söyledi. Güzeloğlu, "Yoğun yağış nedeniyle oluşturulan Kriz Merkezi'nin aldığı kararlar doğrultusunda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışmalara başladık. Yağışın devam ettiğini göz önüne alırsak saat 15.00'a kadar köprüyü tekrar ulaşıma açmayı hedefliyoruz" dedi.

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yağışların 2 gün daha devam edeceğini vurgulayan Vali Güzeloğlu, Çarşamba İlçesi'nde bulanan Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu Barajları'nın su seviyesini kontrol ettiklerini belirterek, "Olası bir anı yağışa karşı su seviyesini kontrollü bir şekilde tasfiye ediyoruz. Riski en az noktaya indirmek için çaba sarf ediyoruz. Yağışın devam etmesi nedeniyle arazilerin coğrafi yapısı yüzünden, heyelan getirmesi söz konusu. Kapanan köy yollarını açma çalışmalarını ise sürüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada, Çarşamba ve Terme İlçeleri'nin yüksek kesimlerindeki köylerle Ayvacık İlçesi'nin büyük bir bölümüne elektrik verilemediği bildirildi.