Samsun’da Tarım Teknopark çalışmaları başlatıldı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba ve Bafra ovalarıyla tarım arazisinde önemli bir yere sahip olan...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çarşamba ve Bafra ovalarıyla tarım arazisinde önemli bir yere sahip olan Samsun’un tarımsal anlamda daha iyi bir noktaya gelmesi adına Tarım Teknopark çalışması başlattıklarını açıkladı.
İl Genel Meclisi Encümen Toplantı Salonu’nda Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Tarım Teknopark konusu ele alındı. Toplantının açılış konuşması yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Bugün Samsun’da önemli bir konuyu görüşmek tartışmak ve bu konuda neler yapabiliriz hususunda farklı kurumların ve kişilerin görüşlerini alarak bir çalışma toplantısı yapmak üzere bir aradayız. Özellikle son yıllarda Türkiye’de teknopark kavramı oldukça gelişti ve bu teknopark kavramı içerisinde birçok teknopark Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuruldu. Bugün itibarıyla 40 yakın teknoparkın Türkiye genelinde kurulduğunu biliyoruz. Bunlardan birisi de kuruluş çalışmaları tamamlanan fakat henüz bina olarak yapımı tamamlanmamış olan Samsun Teknopark’ıdır." dedi.
Teknoparkların genelde Ar-Ge çalışmalarının yoğunluklu olduğu üniversitelerdeki hocaların sanayide işbirliği yapabilmelerine imkan tanıyan bir yapılanma olduğunu kaydeden Vali Aksoy, mevcut teknoparklarda daha çok yazılım ve teknik anlamda bir takım Ar-Ge çalışmalarının yapıldığını, tarım ve gıda anlamında öngörülen teknopark firmaları çalışmalarının yok denecek kadar az olduğunu vurguladı. Bu açığı kapatmak istediklerini ifade eden Vali Hüseyin Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “Son yıllarda Türkiye’de teknopark yapılandırılması içersinde ihtisaslaşmış teknoparklara dönüş noktasında bir eğilim var. Bu kapsamda özellikle tarım potansiyeli yüksek olan bazı bölgelerimizde tarım teknoparkları kurulması yönünde bir kanaatin egemen olduğunu ve bu konuda bazı çalışmaların yapılmakta olduğunu biliyoruz. Samsun önemli bir tarım kenti ve bu tarım kentinde tarımdaki, gıdadaki Ar-Ge faaliyetlerinin daha üst notlara taşınmalı, araştırma alanlarının daha geniş boyutlarda ortaya konmalıdır. Bu konuda çalışma yapabilecek olan iş dünyamıza ve üniversitemizdeki akademik çevrelere imkan sağlanması bakımından Samsun da bir tarım teknoparkının kurulmasının yararlı olabileceğini değerlendiriyorum.”
Bafra ve Çarşamba ovalarının, Türkiye'deki en önemli arazi potansiyellerinden birinin Samsun’da olduğunu gösterdiğini kaydeden Vali Aksoy, "Bu bakımdan böylesi önemli bir tarımsal potansiyeli olan bir kentte tarım teknoparklarının da kurulması bölgenin tarımsal anlamda da gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bilim ve teknolojiyi kullanarak yeni tarımsal üretim imkanlarının geliştirilmesinde büyük katkı sağlayacak bir oluşumun Samsun'da gerçekleşmesi durumunda önemli mesafeler alacağımızı düşünüyorum. Bu konuda bugüne kadar ön çalışma yürüten İl Özel İdaresi’nin Ar-Ge Dairesi’nin belirli faaliyetleri oldu. Bugün de bu faaliyetlerin belirli bir dönüm noktasındayız. Bunu biraz daha Samsun kamuoyuyla paylaşacağımız bir noktadayız. Önümüzdeki süreçte bunu belli bir noktaya taşıma niyetindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz