Samsun’da Turizmin Bütçesi Belirlendi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği toplantısında...

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında yapılan Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği toplantısında birliğin 2013 yılı gelir ve gider bütçesi tahmini olarak 2 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

İl Özel İdaresi konferans salonunda yapılan toplantıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Kayaoğlu, ilçe belediye başkanları ve birlik üyeleri katıldı.

Birliğin 2013 yılı gelir ve gider bütçesi tahmini olarak 2 milyon 250 bin TL olarak Bütçe Plan ve Bütçe Komisyonu ile Encümen tarafından Meclise havale edildiği belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Birliğin hesabına paylarını yatıran kurumlar Samsun İl Özel İdaresi 1. taksiti olan 158 bin 216 TL’yi, Vezirköprü Belediyesi 1. taksiti olan 5 bin 742 TL’yi ve Atakum Belediye ise tamamı olan 197 bin 886 TL’yi yatırmıştır. Ben Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’ya teşekkür ediyorum. Diğer kurumlarımızın da bu anlamda hassasiyet göstermesini, birliğin bu çalışmalarına daha etkin olarak devam edebilmesi için bu katkılarını bir an önce yapmalarını arzu ediyoruz. Birliğimiz tüzel kişilik kazandığı için iki ayrı projeyi de biz Avrupa Birliği kaynaklarından yararlanmak üzere sunduk. Bunlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, İstihdamın Odağı Kırsal Turizm Projesi, Yatırımın Arayüzü Gençler (YANG) projesi olmak üzere toplam 2 adet proje başvurusunda bulunuldu. 327 bin 500 euro tutarındaki İstihdamın Odağı Kırsal Turizm Projesi ile bölgemizde kırsal alanda özellikle kırsal turizm alanına gelir getirici faaliyetlerin çeşitlenmesinin desteklenmesi yoluyla, kırsaldaki genç işsiz oranının azaltılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir. İlimizde kırsal turizm potansiyeli yüksek ilçelerimizde yaşayan en az yüzde 50'si kadın olmak üzere 18-25 yaş arası İŞKUR’a kayıtlı 100 genç işsizin nitelikli eleman olarak yetiştirilmelerini sağlamaktır. Diğer bir projemiz 382 bin euro tutarındaki YANG projesinin genel hedefi, turizm sektörünün eğitilmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması yoluyla genç işsizlerin istihdamlarının artırılmasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Samsun’da turizm açısından önemli gelişmelerin olduğunu vurgulayan Vali Aksoy, “Bunlar arasında Samsun’a yapılan 4 yıldızlı ve 5 yıldızlı otellerimiz başta gelmektedir. Bunların bazıları en kısa zaman sonra hizmete girecek. Bunlar Samsun’da en önemli eksikliklerimiz olan yatak sorununun giderilmesinde önemli bir katkı sağlayacaktır. Bunların dışında Fuar ve Kongre Merkezimiz tamamlanmak üzeredir. Tamamlandığında bölgemizde fuar düzenleme adına, kongreler yapma adına önemli bir imkanı tekrar Samsun’a kazandırmış olacaktır. Bu boyutuyla baktığımızda Samsun biraz daha ticari anlamda hareketlenmiş olacaktır” diye konuştu.

Vali Aksoy’un konuşmasının ardından bütçe görüşmelerine geçilerek, 2 milyon 250 bin TL gelir bütçesi ve 2 milyon 250 bin TL gider bütçesi oylanarak kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: