Samsun’da Vakıflar Haftası

Samsun’da 6-12 Mayıs Vakıflar Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.Atatürk Anıtı'ndaki törene Samsun Vali Yardımcısı...

Samsun’da 6-12 Mayıs Vakıflar Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Atatürk Anıtı'ndaki törene Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Vakıflar Samsun Bölge Müdürü İsmail Aktaş, Vakıfbank Karadeniz Bölge Müdürü Yusuf Öztürk, Sam-Sev Başkanı Rüştü Araboğlu ve vakıf çalışanları katıldı.

6-12 Mayıs Vakıflar Haftası'nı "Vakıf Medeniyeti ve Şehir" temalı olarak kutlanacağını belirten Vakıflar Samsun Bölge Müdürü İsmail Aktaş, “Bir mülkü toplum yararına, ebedi olarak tahsis etmek anlamında kullanılan bir terim olan vakıf, ferdi çalışma ve gayretle elde edilen imkanların ve mal varlığının, Allah’ın rızası için paylaşılmasını öngören hukuki ve sosyal bir sistemdir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüze bağlı, Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk alanında olan Samsun, Ordu ve Sinop illerinde toplam 5 bin 500 civarında vakıf taşınmazı bulunmaktadır. 183 adet hayrat taşınmaz olan bu eserlerin 159 adedi cami, mescit, 11 adeti türbe, zaviye, 5 adeti hamam, 4 adeti han, bedestan, 2 adeti medrese, 1 adet imaret, 1 adet kütüphaneden oluşmaktadır. Son 8 yıl içerisinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak, bu eserlerden 44 adet eserin onarımları tamamlanmış ve hizmete açılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Seyyid Kutbiddin Türbesi ve Camii’nin onarımına da bu ay içersinde başlayacaklarını belirten Aktaş, “Seyyid Kutbiddin Türbesi ve Camii için hazırlıklarımız tamamlandı. Mayıs ayı içersinde ihalemizi yapıp onarımına başlayacağız. 2 sene önce burası ile ilgili bir hazırlık yapılmış ama projelerin bazılarında düzeltme yaptığımız için biraz gecikti” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: