Samsun'da yeni dönem "önce eğitim, sonra öğretim" parolası ile başladı

Samsun’da öğrenim gören 250 bin öğrenciye anne şefkati ile yaklaşan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü...

Samsun’da öğrenim gören 250 bin öğrenciye anne şefkati ile yaklaşan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, “Önce eğitim sonra öğretim” parolası ile yeni sezona başladıklarını söyledi.
Asıl amaçlarının ülke değerlerinin bilincinde evrensel değerler donatılmış başarılı bireyler yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Koç, eğitimsiz fakat başarılı olan öğrencilerin topluma faydası olmayacağını belirtti.
2011 - 2012 eğitim ve öğretim yılı derken “eğitim” kavramının bilinçli olarak öğretimin önüne yazıldığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Koç, “Samsun’umuzda yaşanan bir olayda yanına silahını alan bir veli okula girerek bazı öğrencilere kaba kuvvet uygulamak istedi. Ancak güvenlik güçleri buna engel oldu. Maalesef bu kişi eğitmediğimiz bir birey olarak karşımıza çıkıyor.'' diyerek şöyle konuştu:
''Bizde düne kadar eğitim-öğretim bir arada kullanılmazdı. Sadece öğretim denilirdi. Bizim amacımız hem eğitmek hem de öğretmek. Aslında eğitim, öğretimden önce geliyor. Yeni eğitim-öğretim yılı dediğimizde bu eğitim tesadüfen öğretimin önünde yazılmış ya da söylenmiş bir şey değil.
Önce eğiteceğiz sonra öğreteceğiz. Temel amacımız eğitim olmalı çünkü akademik başarı bu eğitimin üzerinde olduğu zaman bir anlam ifade eder. Çok başarılı bireyler yetiştirmişiz ama eğitimden yoksun kalmışlar bunun hiçbir önemi yok.
Biz iki hafta önce yeni bir projeyi de başlattık. Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bu ülkenin değerlerine sahip çıkmak ve aynı zamanda evrensel değerlerle donatılmış öğrencilerimizin yetiştirilmesi birinci hedefimiz. Bu çocukların başarılı olması ise ikinci hedefimizdir.”

Reklam
Reklam

GÜVENLİ OKUL PROJESİ
Eğitimin yanı sıra güvenliğe de büyük önem verdiklerini hatırlatan Koç, güvenli okul projesi hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi:
“Emniyet müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde yürüttüğümüz ‘Güvenli Okul Proje’miz çok güzel devam ediyor. Bunun geri dönüşümü de okul yönetimi ve ailelerin olumlu beyanları ile sağlandı.
Bir de enson yapılan toplantıda alınan karar gereği gündüz ders saatleri içerisinde hiçbir öğrencinin öğrenci kıyafetleri ile internet kafelere alınmamaları ile ilgili karar alındı. Emniyet okul girişlerine aldığı önlemlere ilave olarak bu konunun da takipçisi olacak.”

OKUL ARSALARI ÜRETİYORUZ
Samsun’da derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altında olduklarını vurgulayan Hülya Ertürk Koç, “Samsun’un genelini bir bütün olarak ele aldığımızda derslik başına düşen öğrenci sayımız Türkiye ortalamasının altında yani ideal görünüyor.'' diyerek şunları söyledi:
''İlk ve orta öğretimde öğrenci sayımız 28 - 30 civarında. Ancak il genelini baz aldığımızda özellikle merkezde büyükşehir sınırları içerisindeki ilçelerimiz ile Bafra ve Çarşamba gibi ilçelerimizde derslik başına düşen öğrenci sayımız zaman zaman 40’ın üzerine de çıkabiliyor.
Özellikle bu yönde Atakum ilçemizde sıkıntı var. Çok hızlı büyüyen ve gelişen, her geçen gün nüfusu artan yapılaşması çok olan bir ilçemiz. Atakum’da derslik açma konusunda çalışmalarımız var. Aynı şekilde Canik ilçesinde de bu sorunlar ortaya çıkmaya başladı.
İlk etapta da bu iki ilçemizde okul ihtiyacı hissediliyor. Okullar için arsalar üretmeye kaymakamlıklarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Devlet üzerine düşeni yapıyor ama biz hayırseverlerin de desteklerini bu yönde bekliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz