Samsun'daki "cinsel Istismar" Davasında Karar

İlkadım ilçesinde kendisini sağır ve dilsiz olarak tanıtarak, iş yerine gittiği genç kıza cinsel istismarda bulunuğu öne sürülen sanık, 12

İlkadım ilçesinde kendisini sağır ve dilsiz olarak tanıtarak, iş yerine gittiği genç kıza cinsel istismarda bulunuğu öne sürülen sanık, 12 yıl 6 ay hapse mahkum oldu.

Yaklaşık 3 ay önce Bahçelievler Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde 17 yaşındaki E.Y'nin çalıştığı iş yerine boynuna astığı "sağır ve dilsiz" levhasıyla giderek, burada E.Y'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ali A'nın (28) tutuksuz olarak yargılanmasına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Duruşmada, sanık ve mağdur ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık, olaydan bir süre önce memleketi Adana'dan Samsun'a iş bulmak için geldiğini belirtti.

İş bulamadığını ve bu arada parasının bittiğini öne süren sanık, "Adana'ya dönecek param yoktu. Bu nedenle yol parası temin edebilmek amacıyla üzerinde 'sağır dilsiz' yazılı levha hazırladım, boynuma astım, yol parası toplayabilmek amacıyla dolaşmaya başladım. Ancak gerçekte sağır ve dilsiz değilim. Mağdurun çalıştığı iş yerinin önünden de geçmiş olabilirim. Fakat kesinlikle mağdurun iş yerine gitmedim. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" diye kendini savundu.

Savunmayı dinleyen mahkeme heyeti sanığı, "cinsel istismar" suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Heyet daha sonra sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Muhabir: Ercan Dilaver

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz