Samsun'daki "dolandırıcılık" Davasında Karar

İlkadım ilçesinde 23 müşterisinin yaklaşık 1 milyon lira tutarındaki ziynet eşyası ve parasını topladıktan sonra kaçtığı öne sürülen kuyumcu, "güveni

İlkadım ilçesinde 23 müşterisinin yaklaşık 1 milyon lira tutarındaki ziynet eşyası ve parasını topladıktan sonra kaçtığı öne sürülen kuyumcu, "güveni kötüye kullanmak" suçundan toplam 23 yıl hapse mahkum oldu.

Yaklaşık 6 ay önce Kale Mahallesi'nde 23 müşterisinin yaklaşık 1 milyon lira tutarındaki ziynet eşyası ile parasını alarak kaçtıktan bir süre sonra yakalanıp tutuklanan kuyumcu Muhsin Himmetoğlu'nun (44) yargılanmasına, Samsun 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, sanık ve bazı mağdurlar ile tarafların avukatları katıldı.

Reklam
Reklam

Savunması dinlenen sanık, dolandırıcılık kastıyla hareket etmediğini iddia ederek, "Altınlar dükkandaydı. Giderken malları toplayarak da gitmedim. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Kararını açıklayan hakim, mağdur 23 kişinin bulunmasını göz önüne alarak sanığı, "güveni kötüye kullamak" suçundan 23 kez birer yıl olmak üzere toplam 23 yıl hapse mahkum etti.

Muhabir: Ercan Dilaver

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: